По отношение на охраната на храмовете, на които се очаква

...
По отношение на охраната на храмовете, на които се очаква
Коментари Харесай

Пловдивската полиция с мерки на Цветница и Великден

По отношение на защитата на храмовете, на които се чака огромно скупчване на хора, от отдел „ Охранителна полиция “ при ОДМВР – Пловдив са разисквани ограниченията за сигурност с отговорниците на обектите, представителите на локалното самоуправление и администрация и на Българската православна черква. В непосредственост до местата на обредите е обезпечено осезаемо полицейско наличие, а екипите ще реагират на всеки сигнал за противообществена демонстрация или престъпление. При зародили усложнения в трафика ще се намесват незабавно и ще вземат съответното отношение по отношение на водачи на погрешно паркирани коли.

Освен в зоните на църковните храмове, полицейски чиновници ще са позиционирани и в регионите на жп гари и автогари, поради интензивното напредване на пасажери. Униформени ще участват и в огромните търговски центрове, хипермаркети и публични места с всеобща посещаемост.

Създадена е организация за защита на реда по отношение на провежданите тържества, концерти и други публични прояви на територията на град Пловдив и в обитаемоте места от региона. На управленията на охранителните компании и звената за самоохрана, с активност в места с празнични мероприятия, са дадени съответните инструкции за нараснала зоркост при пропускателния режим в обектите. До всеобщите събития няма да се позволяват хора, използвали алкохол или опиати, носещи неразрешени предмети, обемисти пакети или оръжие. Недопустимо е и носенето на пиротехника.

С оглед запазване на собствеността и имуществото на хората, от отдел „ Криминална полиция “ също са набелязани всички нужни ограничения за недопускане и попречване на похищения. В тази връзка са и препоръките към жителите: При планувано неявяване от домовете им, да не афишират желанията си в обществените мрежи и пред доста хора, както и да се убедят, че жилищата са добре обезопасени и заключени. Когато са на открито е належащо да бъдат по-бдителни и виновни към персоналните си движимости, а в комерсиалните центрове, всеобщия градски превоз и храмовете да внимават за съмнителни лица, които съзнателно основават обстановки за похищение на вниманието. Припомняме, че нормално причинителите на джебчийски обири употребяват оживлението и протягат ръка основно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни облекла и портфейли, носени в задния джоб на панталоните. При забелязване на причинители на нарушавания или закононарушения, навреме да алармират в полицията.

Във връзка с предстоящата активност на придвижване на МПС през празничните почивни дни и за обезпечаване на сигурността на придвижването е основана организация за засилен и ефикасен пътен надзор. Сили на “Пътна полиция ” ще патрулират в регионите към църковни храмове, хипермаркети и търговски зони за недопускане на погрешно паркирани и затрудняване на придвижването. Ще се подхваща и ръчно контролиране на сектори, където е належащо обезпечаване на бързо напредване на моторните транспортни средства. С спомагателни полицейски сили за подкрепяне на придвижването ще бъдат наситени и входно – изходните артерии на град Пловдив. Ще се организират и профилирани инспекции на водачите на МПС,  като Пътна полиция има подготвеност за въвеждане на краткотрайна организация на сигурността на придвижването при предстоящ натоварен трафик.  

Това е мотив полицията още веднъж да подсети на водачите на МПС преди потегляне да ревизират положението на колите и да не подхващат пътешестване с износени автомобилни гуми, неизправни светлини и други повреди, застрашаващи сигурността на тях самите и на другите участници в придвижването.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР