По отношение на Новата нормативна уредба в сферата на мрежовата

...
По отношение на Новата нормативна уредба в сферата на мрежовата
Коментари Харесай

Марияна Николова: Киберпрестъпленията са крупна заплаха за информационните технологии

По отношение на Новата нормативна уредба в областта на мрежовата и осведомителната сигурност би трябвало да отчетем, че става въпрос за провокации и решения. Както знаете, мрежите и осведомителните системи имат извънредно значима роля в нашето общество. Това съобщи вицепремиерът Марияна Николова при откриването на кръгла маса на тематика ''Новата нормативна уредба в областта на мрежовата и осведомителната сигурност'', съобщи кореспондент на Novini.bg

Тяхната надеждност и сигурност са от главно значение за стопанските и публични действия и за действието на вътрешния пазар, уточни още тя.

,,В последно време мащабът на киберпрестъпленията се усилва и съставлява крупна опасност за действието на мрежите и осведомителните системи. Този факт би трябвало да бъде котел и регистриран. Това са системи, които може да се трансфорат в цел на преднамерени и злонамерени дейности. Подобни произшествия могат да нанесат финансови загуби, на навредят на българската и на международната стопанска система и да подкопаят доверието на потребителите. С развиването и внедряването на електронното ръководство ние към този момент съхраняваме извънредно огромен размер от данни в електронен тип и масив'', изясни още Николова.

,,Законът за киберсигурност беше направен и признат в осъществяване на уговорките на Република България като държава-членка на Европейски Съюз - ангажимент, който ние изпълнихме, за което желая да благодаря на усилената работа на сътрудниците от Министерството на превоза и осведомителните технологии, които са в моя сектор и Държавна организация ''Електронно управление'', посочи вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР