По отношение на колективното политическо влияние и икономическа мощ Европейският

...
По отношение на колективното политическо влияние и икономическа мощ Европейският
Коментари Харесай

Европа не е единна около конфликта свързан с Китай и 5G

По отношение на груповото политическо въздействие и икономическа мощност Европейският съюз може да се съпоставя със Съединени американски щати и Китай. Но Европейски Съюз съставлява публичните, политически и стопански ползи на 28 народи, с над 500 милиона жители и съвсем $23 трилиона общ Брутният вътрешен продукт. Но казусът с Китай е образец за това, че един безизходен въпрос не може да бъде позволен бързо.

В момента Китай е доста комплицирано уравнение. От една страна, това е една доста мощна стопанска система с голямо и все по-богато население и софтуерен прогрес, които биха могли да бъдат от изгода за съвсем всяко общество. Въпреки това, с цел да получат достъп до тези преимущества, европейските страни би трябвало да поддържат връзка с държавно управление, което идеологически е в спор с огромна част от това, за което Европа се бори.

И тук се крие евентуално забележителен спор. Според изявленията Европейската комисия обмисля по какъв начин може да сътвори фактическа възбрана за китайските технологии в информационната инфраструктура, противоречаща на позициите на част от страните членки. Комисията би трябвало да съставлява ползите на всички държави-членки, създавайки обща рамка, която стои над националните политики, само че в случай че тези политики са в несъгласие с мненията на някои държави-членки, на хоризонта се задава „ Перфектната стихия “.

 Президентът на BSI Арне Шьонбом, Снимка: Wikimedia Commons

Президентът на BSI Арне Шьонбом, Снимка: Wikimedia Commons

Германия не употребява антикитайска изразителност

Повечето медийни изявления от Берлин не са доста приятни за Вашингтон. В. Handelsblatt да вземем за пример допусна, че немското държавно управление прави всичко допустимо да запише правила за отбрана на сигурността в нова регулация, само че тези правила ще бъдат такива, че няма да изключват китайските компании.

Публикациите не са доказани от формален държавен представител, въпреки че през декември имаше изказване Федералното бюро по осведомителна сигурност (BSI). „ За сходни съществени решения като възбраната имаме потребност от доказателства “, сподели тогава президентът на BSI Арне Шьонбом.

Има и изявления, че Европейска комисия пренаписва разпоредбите си за киберсигурност, които дейно да забранят на китайски компании да дават технологии за информационната инфраструктура. „ Смятам, че имаме съображение да се тормозим от тези компании “, сподели пред кореспонденти еврокомисарят за единния дигитален пазар Андрус Ансип през декември. Ансип загатна за компании като Huawei и ZTE, като с изказването си подсказа, че Европейска комисия счита, че има мощни връзки сред мултинационалните корпорации и китайското държавно управление.

 Андрус Ансип, еврокомисар за единния дигитален пазар

Андрус Ансип, еврокомисар за единния дигитален пазар

И до момента в който Германия наподобява работи за гарантиране на съдействието с китайските компании, Англия основава механизми за наблюдаване, които да дадат опция на Huawei да работи, а Италия отхвърли изявленията, че обмисля възбрана. В същото време Европейската комисия работи в несъгласие с някои от най-големите страни членки.

В интерес на истината, ролята на Европейската комисия е да служи на всички страни, а освен на огромните, само че смисълът на бюрокрацията е да се сътвори обща рамка, с която всички са съгласни, а не да прави правила, които да се постановат на страните членки. Цинични мнения за Европейска комисия и за Европейски Съюз като цяло подсказват, че това може би е повече доказателство за опитите на Юнкер и екипа му да основат „ Съединени европейски щати “, в които желанията на страните членки са второстепенни по отношение на тези на ръководещата партия.

Но като се вземе поради обстановката с Brexit, Европейската комисия очевидно ще се опита да сътвори облик на съдействие. Противопоставянето на водещите държави-членки не е рационална концепция, а спорът „ страните против Европа “ във връзка с сигурността не е нещо, което ще се отрази удобно на комисията.

Дали политиците вършат освен това от обществено оборване?

Телекомуникационните оператори са хванати в клопката на този спор и непрекъснато политическо опълчване. Правителствата постоянно споделят на телекомуникационната промишленост, че се стремят да оказват помощ и да дадат опция за нововъведения, само че наподобява, че множеството политици са единствено спънка, която се пробва да набере PR точки и да се хареса на публичното мнение.

И до момента в който някои държавни управления се стремят да забранят Huawei и ZTE, няколко телекома влязоха в битката и показаха лично мнение. Посланието им наподобява релативно поредно - повишение на условията за сигурност (ако това се налага), само че възбраната на снабдител на един необикновено тежък пазар не е добра концепция.

„ Ясно е, че в случай че има цялостна възбрана на равнище радиомрежи, това ще стане голям проблем за нас, само че ще бъде голям проблем и за целия европейски телекомуникационен бранш, сподели основният изпълнителен шеф на Vodafone Ник Ред по време на последната конференция за приходите на компанията. - Huawei евентуално държи 35% пазарен дял в цяла Европа. “ Deutsche Telekom е още един оператор, който счита, че възбраната на Huawei ще бъде проблематична. Евентуална възбрана на Huawei би отсрочила с най-малко 2 години 5G упоритостите.

Европейските телекоми не са подвластни от оборудването на Huawei, с цел да действат дейно, само че те разчитат на него. Няма задоволително снабдители или задоволително положителни производители, които да заместят Huawei от „ сметката “. Щатските оператори нямат сходни проблеми, защото тяхната работа е приспособена от години към неналичието на Huawei и ZTE. В Европа обаче всеки бизнес водач е на мнение, че единна, поредна и съответна регулаторна рамка е сериозна за триумфа на всяко сходно огромно начинание.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР