По острието на бойкотаПарламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от

...
По острието на бойкотаПарламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от
Коментари Харесай

В новия брой №11 на в. БАНКЕРЪ, четете:

По острието на протеста

Парламентарният протест на Българска социалистическа партия продължава по-дълго от предстоящото за мнозина наблюдаващи. Ситуацията се усложнява, или, казано на езика на шахматистите, играта става двуостра. Всяка от въвлечените страни може да завоюва или да загуби доста, зависи по какъв начин е възнамерявала дейностите си и - най-важното - какъв е лимитът на издръжливостта. Допълнителни проблеми пораждат заради обстоятелството, че парламентарната мъка (по думите на депутата от ГЕРБ Георги Марков) има освен междупартийни, само че и вътрешнопартийни фактори и последствия.

Още по тематиката – в новия брой на в. "БАНКЕРЪ ".

Промени "под диктовката " на Комисия за защита на конкуренцията

"Ремонт на ремонта " към този момент е одобрен принцип освен в пътното строителство, само че и в българското законотворчество. Поредно доказателство е Законът за административното контролиране на икономическите действия, свързани с нефт и артикули от петролен генезис, прочут още като Закона за горивата. Нормативът бе обнародван в "Държавен вестник " с декрет, публикуван още на 20 юли предходната година. После обаче се стигна до невиждана обстановка - ден преди формалното му влизане в действие неговото деяние бе отсрочено с шест месеца.

Повече по тематиката – в бр. 11 на в. "БАНКЕРЪ "

Конгресът на Съединени американски щати нападна парите на Путин

Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати одобри закон, задължаващ администрацията на президента Доналд Тръмп да проверява благосъстоянието на съветския му сътрудник Владимир Путин. В признатия с огромно болшинство от двете партии - Демократическата и Републиканската - документ, озаглавен Закон за прозрачността на Владимир Путин, съветският държавен глава е упрекнат в подкопаване на демокрацията в страната си.

Още ще научите от новия брой на "БАНКЕРЪ ".

Кметове на прицел

След като взе инерция и е напът да завърши с следствията и арестите на олигарсите у нас, на прицела на прокуратурата в този момент кацнаха кметовете. Тази седмица под ударите на обвиняването попаднаха трима локални велможи - градоначалникът на Созопол Панайот Рейзи, определен от ГЕРБ, кметицата на Златица Магдалена Иванова от Българска социалистическа партия и кметът на Стрелча Стойчо Чачов от АБВ. Тази невиждана интензивност на държавното обвиняване през последната седмица обаче към момента не била стигнала до финала си, стана ясно от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова. С стоманен глас тя разгласи, че акциите против кметове в страната се чака да продължат и в идните дни.

Подробности четете в новия брой на "БАНКЕРЪ ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР