По операцията за фалшиви документи и банкноти са претърсени над

...
По операцията за фалшиви документи и банкноти са претърсени над
Коментари Харесай

Извънредно! Спецпрокуратурата нанесе мощни удари по мафията! Арестувани са над 10 бандити и знаково лице

По интервенцията за подправени документи и банкноти са претърсени над 40 адреса, конфискувани са подправени банкноти с номинал 100 $. Иззети са голям брой подправени документи, в това число и български. Това съобщи на ексклузивен брифинг шефът на Специализираната прокуратурата Иван Гешев, написа Блиц.

Неутрализирани са и проведени незаконни групи с трафик на чужденци, които са генерирали облага за над 15 млн евро, вкарвайки бежанци и мигранти от разнообразни страни. Цялата тази процедура е ставала посредством произвеждането на неистинен документи, употребени от други групи за трафик на мигранти ", уточни още той.

" Арестувани са 7 лица. Четири от тях и към този миг са в ареста, други трима са освободени с парична гаранция ", добави Иван Гешев. " При другата интервенция са задържани 5 души за трафик на бежанци ", добави шефът на Специализираната прокуратура.

" При първата интервенция установихме, че на територията на България се изготвят подправени документи за албанци, които влизат на териториите на Съединени американски щати, Канада и Англия ", разяснява той. " В хода на реализацията събрахме задоволително и годни доказателства, които да се употребяват в правосъдния развой. Установихме помещение, пригодено за правенето на подправени документи за идентичност на територията на Пловдив ", изясни от своя страна 
Стоян Темелакиев от ГДБОП.

" Паралелно с нашата интервенция беше извършена и такава в Албания. Бяха задържана 40 лица, а други 12 са оповестени за търсене. Групата е работила от няколко години ", сподели още той.

Сред задържаните има лице, което е знакова фигура по тази линия. Сред другите задържани има престъпно проявени и осъждани ", добави той.

" Мигрантите са заплащали към 7000 паунда, с цел да влязат на територията на Англия и сред 25 и 30 хиляди $, с цел да влязат на територията на Съединени американски щати и Канада ", разкриха спецченгетата.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР