По Оперативната програма Развитие на човешките ресурси се подготвя пакет

...
По Оперативната програма Развитие на човешките ресурси се подготвя пакет
Коментари Харесай

Държавата ще връща младите от чужбина с услуги за 1200 лв. месечно

По Оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси " се приготвя пакет от услуги за 1200 лв. месечно в продължение на една година за завърнали се млади българи в страната. Това заяви заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова на семинар за публицисти в к.к Боровец. Младите фамилии ще могат да се възползват от този пакет от януари следващата година. Операцията ще бъде утвърдена на Комитета за наблюдаване на 12 декември.

Условието за помощ е индивидът да даде подписан контракт с шеф у нас. Не е наложително работата да е открита през бюрата по труда.

„ Като имаме желание в границите на една година да покриваме разноските за наем до записване на децата в ясла и в детска градина, до момента в който индивидът се откри. Това е един временен интервал. В рамките до четири месеца да поемаме също с детегледач през Бюрото по труда обезпечен, образование по български език и стипендии за членове на фамилията с друго поданство, в случай че е належащо. Финансов тласък за работа в области, които са с ниски хонорари. За да може да подтикваме тези младежи да не се концентрират единствено в София и в Пловдив, или във Варна, ние ще допълваме заплащането на един човек с размера на половин минимална работна заплата “, съобщи още Зорница Русинова, представена от БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР