По-опасното от измамите тип „Александър/Спас” е, че у нас има

...
По-опасното от измамите тип „Александър/Спас” е, че у нас има
Коментари Харесай

Христо Иванов: Като вдигнеш чаршафа отдолу винаги е Пеевски, все едно дали пише „ляво” или „дясно”“

По-опасното от измамите вид „ Александър/Спас” е, че у нас има хора, които се показват за политици, за водачи на публичното мнение, целият диалог за ляво и дясно в България също е замяна на действителността, съобщи в неделя пред бТВ водачът на „ Да, България” Христо Иванов.

" В българския подтекст и дясното, и лявото са от този вид измами – като понятия са толкоз изхабени, че не носят особена описателна стойност. Отказваме да боравим с тях, тъй като считаме, че те просто не споделят нищо, а маскират действителности. Като казваш „ ляво” и „ дясно”, това значи някакво несъгласие, а, когато погледнем какво се случва в Народното събрание, те са дружно. Като вдигнеш чаршафа изпод постоянно е Пеевски, без значение дали от горната страна написа с огромни букви „ ляво” или „ дясно”, акцентира той в студиото на „ 120 минути”.

По мотив взаимните дейности на " Да, България”, ДСБ, " Зелените”, ДЕОС и Български земеделски народен съюз в последно време Иванов сподели, че задачата е не следващо обединяване поради „ организационните бюрократични действия”, а работа в гонене на съответни дела.

" Подменяме политиката с някакви апаратни придвижвания, които може би са забавни на някаква група хора, които се надяват с тези придвижвания да си задвижат кариерите”, отговори той на следващ въпрос за формата, в който ще бъдат преследвани тези дела.

Според него не може да се твърди сигурно, че общо явяване на парламентарните избори е щяло да вкара политическите сили в Народното събрание. По думите му в този момент би трябвало да се приказва не просто за десница, а за изцяло демократично пространство.

Христо Иванов образува по този начин настоящия български модел: централизация на еднолична власт, разрушение на независимостта на съда, ерозия на независимостта на медиите и частна благосъстоятелност, която значи все по-малко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР