По ОП Региони в растеж“ завърши рехабилитацията и реконструкцията на

...
По ОП Региони в растеж“ завърши рехабилитацията и реконструкцията на
Коментари Харесай

Завърши рехабилитацията на 15,5 км от път II-29 Варна – Добрич 



По Оперативна програма „ Региони в напредък “ приключи рехабилитацията и реконструкцията на 15,5 км от път II-29 Варна – Добрич. Със средства от Европейския фонд за районно развиване се ремонтират близо 30 км от второкласния път, които са разграничени в два сектора. Работата в първия – лот 4, завърши и правата към този момент има позволение за прилагане. Строителните действия на останалите 14 км сред Добрич и Кардам, включени в лот 5, продължава и се чака да завършат през ноември. Второкласният път II-29 е най-кратката връзка сред Румъния с курортите по българското Черноморие и е съществена транспортна връзка сред Варна и Добрич.

В лот 4 са рехабилитирани два сектора. Първият стартира на 500 м след разклона за с. Любен Каравелово и приключва при отклонението за с. Новаково и с. Крумово, а вторият е наоколо до разклона за с. Дебрене и е до отбивката за с. Стефаново. Трасето минава през центъра на село Стожер в област Добрич.

Отсечките са с нова асфалтова настилка, маркировка и знаци. За положителното отводняване на пътя са построени нови облицовани окопи и дренажна система. Със завършването на плана се покачва сигурността на придвижване, обезпечава се непрекъсната скорост на придвижване, с което доста се понижава времето за пътешестване. Подобряват се връзките сред обитаемоте места в района и се усилят опциите за даване на жителите на качествени и конкурентни здравни, обществени и просветителни услуги. По-добрата инфраструктура е и причина за увеличение на вложенията в района и откриването на нови работни места. С главния ремонт на път II-29 Варна – Добрич се обезпечава бърз транспортен достъп на жителите от с. Стожер, с. Стефан Караджа, гр. Генерал Тошево, с. Кардам и с. Йовково до ж. п. гара Варна, летище Варна, гр. Добрич и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам на границата с Румъния.

Строително-монтажните работи на лот 4 – път ІІ-29 от км 20+394.73 до км 23+199.86 и от км 25+342 до км 38+100.31, са изпълнени от ДЗЗД „ ПХ – ДОБРИЧ “, в което вземат участие: „ ХИДРОСТРОЙ “ АД и „ ПЪТСТРОЙ БУРГАС “ ЕООД. Стойността на контракта е 8 533 720,38 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол реализира „ ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ “ АД. Техният контракт е за 193 935,60 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол e на „ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ООД. Договорът им е за 6 218,94 лева с Данък добавена стойност, оповестяват от пресцентъра на АПИ.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР