По около 600 дела годишно разглежда антикорупционната дирекция в Азербайджан.

...
По около 600 дела годишно разглежда антикорупционната дирекция в Азербайджан.
Коментари Харесай

Антикорупция в Азербайджан разглежда по 600 дела годишно

По към 600 каузи годишно преглежда антикорупционната дирекция в Азербайджан. На щат в институцията работят 200 души, а всяко следствие завършва за към шест-седем месеца, изясни шефът на основна дирекция " Антикоруция " Назим Раджабов на среща с българския основен прокурор Иван Гешев.

Българската делегация, в която са заместникът на Гешев и шеф на Националното разследване и представителят на основния прокурор - Сийка Милева - е на посещаване в Баку по покана на азербайджанския основен прокурор Камран Алиев.

Раджабов изясни, че институцията е разкрила денонощна линия за подаване на сигнали, а в последните три-четири години има растеж на жалбите. Част от тях стигат и до съд.

Институцията е структурирана в четири отдела и две ръководства, като разполагаме с оперативно поръчителство - това са хора, които работят по съответни субекти, уточни Раджабов.

В рамките на диалозите стана ясно, че в Азербайджан, за разлика от България, провокацията към рушвет също се счита за закононарушение.

Гешев изясни по какъв начин работи българската прокуратура по сходен вид каузи и каква е структурата и какви са компетенциите на държавното обвиняване. 

У нас бе основана профилирана прокуратура и профилиран съд, които имаха и такива пълномощия, уточни Иван Гешев и напомни, че институциите бяха закрити с решение на Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР