По около 30 евро за нощувка са плащали чуждестранните туристи

...
По около 30 евро за нощувка са плащали чуждестранните туристи
Коментари Харесай

30 евро средно за нощувка плащали чужденците

По към 30 евро за нощувка са плащали задграничните туристи у нас, сочат данните от изследване на Евростат за 2017 година. Според него приблизително у нас туристите са оставали за по 4 нощи.

Според данните от разбора на Евростат, фокусиран върху туризма в държавите-членки на Европейски Съюз преди две години, към 11 милиона и 500 хиляди чужденци са посетили страна ни. От тях 5 милиона и 500 хиляди - за туризъм, като най-голям е бил делът на туристите от Германия -  13 %, следвани от румънците и поляците с малко над 6 на 100. Страната ни е представлявала интерес и за туристи от Гърция, Русия и Северна Македония, допълват от Евростат.

Според техния разбор, междинният индикатор за Европейски Съюз на една нощувка е бил  73 евро при осъществени приблизително към 5  броя  нощувки. А страната с най-вече осъществени нощувки от туристи е Германия -  близо 221 милиона за 2017-а. Там междинната цена на нощувката е била 86 евро, като туристите са оставали за приблизително по към 9 нощи. На втора позиция по брой нощувки в Европейски Съюз е Франция, следвана от

Испания, Полша и Италия. Малта пък е била най-слабо посетената страна - с към 763 хиляди броя нощувки при междинна цена от 60 евро за три нощувки.

Най-скъпата страна за нощуване е била Дания - 136 евро за нощувка, а  най-евтина - Латвия с 19 евро, регистрира още Евростат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР