По около 100 автомобила на ден се спират от движение

...
По около 100 автомобила на ден се спират от движение
Коментари Харесай

Полицията спира от движение по около 100 коли на ден

По към 100 автомобила дневно се стопират от придвижване поради нарушавания на водачите им. Това заяви основният секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР) Младен Маринов пред БНР. Той регистрира, че тази година се регистрира понижаване на смъртните случаи при произшествия.

От началото на годината пътните служители на реда са открили над 850 000 нарушавания. Най-често става въпрос за превишена скорост.

" Натъкваме се на много притеснителни случаи, в това число хора, които са генерирали над 11 000 лв. санкции от нарушавания ", сподели Маринов на въпрос дали причинителите на произшествия са най-вече хора, които нарушават закона за пръв път, или са " рецидивисти ".

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи казусът с злополуките и високия брой жертви по пътищата не може да бъде решен единствено със усилване на контрола. Той увери, че полицията прави всичко допустимо, с цел да се усили събираемостта на санкциите, само че не уточни каква част от глобите се заплащат.

" Репресията е извънредно засилена, само че това не е задоволително и не е единствено това методът да се оправим с този проблем ", съобщи Младен Маринов.

" Отговорността е обща - на всички институции, в това число на хората, които натискат газта и държат кормилото. Без тази персонална отговорност на водачите не може да се реши казусът ", добави той. Според него би трябвало да се увеличи културата на участниците в придвижването и те да свикнат да съблюдават знаците и разпоредбите.

Междувременно членът на съвета на шефовете на държавната „ Национална компания индустриални зони “ Владимир Каролев разгласи, че номерата на колата му са свалени и тя е спряна за придвижване за 6 месеца, защото служители на реда са го хванали да кара с изтекла брошура. Каролев разяснява пред бТВ, че глобата била прекалено огромна, защото се приравняла до това да караш изобщо без брошура или след приложимост на алкохол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР