По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура в Сливен - бивш

...
По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура в Сливен - бивш
Коментари Харесай

Осъдиха бивш военен за трафик на мигранти в Сливен

По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура в Сливен - някогашен военнослужещ е наказан за незаконно подкрепяне на четирима чужденци от Мароко да преминат границата, оповестиха от прокуратурата.

На 10 юли 2022 година по автомагистрала „ Тракия “, на километър 348-и в посока София, за да набави за себе си имотна полза, подсъдимият незаконно подкрепил чужденци да преминат в страната без документи с персоналния си автомобил.

Военен съд-Сливен е разгледал делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и му наложил наказване 1 година и 6 месеца отнемане от независимост, което на съображение член 58а, алинея 1 от Наказателен кодекс е понижено с 1/3.

Така е несъмнено дефинитивно наказване от 1 година отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено за изпитателен период от 4 години. С присъдата на подсъдимия е било кумулативно наложено и наказване " санкция " в размер на 6000 лева

Автомобилът послужил на подсъдимия за осъществяването на действието, се лишава в интерес на страната. Присъдата не е влезнала в действие и предстои на обжалване пред Военно-апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР