По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Л.Н., на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Л.Н., на
Коментари Харесай

Ясна е присъдата на много пияния без книжка, направил катастрофа с пострадал и заспал на волана

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е наказан Л.Н., на 28 година, за това, че при ръководство на моторно транспортно средство нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал на другиго четири телесни повреди, като действието е осъществено в пияно положение и деецът е управлявал без нужната дееспособност – закононарушение по член 343 ал.3 прочие 1 и прочие 5 писмен знак " А “ по отношение на алинея 1 писмен знак " Б “ във вр. член 342 алинея 1 от Наказателния кодекс.  Районен съд-Пловдив му е наложил наказване от пет години " отнемане от независимост “ при първичен " общ “ режим.

На 9 октомври 2016 година, в ранните утринни часове, подсъдимият Л.Н. управлявал личния си лек автомобил, марка " Алфа Ромео “, в землището на Съединение. Пред моторното транспортно средство се движел мотокултиватор с прикачено ремарке, ръководен от 64-годишен лидер. По делото е открито, че Л.Н. карал с несъобразена скорост – 92 км/ч и блъснал в задната част селскостопанската машина. След това лекият автомобил " Алфа Ромео “ излязъл отвън платното за придвижване и предната му част попаднала в крайпътен напоителен канал.

Подсъдимият Л.Н. не излязъл от автомобила. Той задремал на кормилото, където го разкрили пристигналите на място чиновници на полицията. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, съгласно която 64-годишният лидер на другото моторно транспортно средство е получил четири междинни телесни повреди – фрактури  на разнообразни места по тялото, довели до непрекъснато разстройство на здравето, само че не рисково за живота. Данните от тестването с техническо средство – " Дрегер “, сочат, че Л.Н. е управлявал автомобила с 2,26 промила алкохол в кръвта.

Той не имал и удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. По делото е открито още, че малко преди случая, подсъдимият блъснал с автомобила си крайпътна спирка в село преди Съединение, само че траял да ръководи с превишена скорост, като свалил единия от двамата пасажери, които се возели в колата, тъй като му направил многократни забележки да кара по-внимателно.

До момента Л.Н. е осъждан седем пъти за закононарушения срещу собствеността, безчинство, шофиране след приложимост на алкохол и други. Присъдата на Районен съд-Пловдив предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР