По обвинителен акт на Районна прокуратура – Козлодуй съдът е

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Козлодуй съдът е
Коментари Харесай

Пращат в затвора мъж, набил двама невинни по погрешка във врачанско село

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Козлодуй съдът е признал за отговорен Ивайло А. за породени телесни повреди на двама почтени.
Вечерта на 29 юли 2016 година наказаният, дружно с приятеля си, бил в питейно заведение в центъра на врачанското село Михайлово. В празничната атмосфера във връзка събора на селото някои от посетителите се забавлявали с палене и мятане на пиратки сред масите. По този мотив били отправяни забележки, взаимни вербални нападки, които прераснали в скандал и последвало сборичкване, по време на което Ивайло А. получил удари от Ц.Й. След интервенция на присъстващите в заведението те били разтървани, а абсурдът сподавен.
Осъденият обаче останал нервиран от нанесения му побой и откакто се прибрал вкъщи се опитал да се свърже с полицията и да се оплаче от станалото, само че не съумял.
Близо два часа след случая, той взел решение да раздаде „ лично правораздаване “ на отговорните, като за задачата се снабдил с дървен прът – ръкохватка от секира.
След приложимост на алкохол, той се качил в лекия си автомобил и отпътувал към въпросното заведение. Паркирал на открито и непосредствено се отправил към масата, на която същата вечер седели неговите съперници. Без да се увери, че техните места към този момент били заети от други хора, той без встъпление, ненадейно и неоснователно за седящите към него с тил, почнал да им нанася удари с дървения прът.
В резултат на дейностите на Ивайло А. единият от потърпевшите – П.Д., получил строшаване на лакътната кост, довело до трайно усложнение на придвижването с възстановителен интервал от към три месеца другият – А.Т., бил с разкъсно-контузни рани на главата и предмишница.
За осъщественото закононарушение Районен съд – Козлодуй е определил на Ивайло А. наказване от две години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Приведена е била в осъществяване миналата присъда на Районния съд в Монтана от 2013 година за породена от него тежка телесна щета, с която му е било наложено наказване от три години „ отнемане от независимост “.
След подадена тъжба от наказания А., Окръжен съд – Враца е удостоверил напълно първоинстанционната присъда на районен съд - Козлодуй.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР