> По обвинителен акт на Районна прокуратура – Карлово е

...
> По обвинителен акт на Районна прокуратура – Карлово е
Коментари Харесай

Рецидивист открадна Голф 2, продаде го за 200 лв. и ще лежи над 3 години в затвора

 > По обвинителен акт на Районна прокуратура – Карлово е наказан О.А., на 35 година, за това, че на 7.08.2019 година, в гр. Калофер, обл. Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, е лишил непознати движими движимости - лек автомобил, марка " Фолксваген Голф 2 ", на стойност 800 лева, аварийна гума за лек автомобил,  чукове, клещи, апарат за оформяне на копита, клинци за подковаване на копита, алпинистки въжета, пожарогасител  и други движимости, всичко на обща стойност 1 161 лв., от владението на 32-годишен мъж, без неговото  единодушие, с желание незаконно да ги присвои – закононарушение по член 196 ал.1 вр. член 194 алинея вр. член 29 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Карлово е наложил на О.А. наказване от 3 години и 4 месеца " отнемане от независимост " при първичен " непоколебим “ режим, като делото се е разгледало по съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият е признал виновността си и всички обстоятелства и условия от обвинителния акт.

Пострадалият мъж бил оставил отключен автомобила пред къщата си в гр. Калофер. През нощта на 7 август 2019 година, подсъдимият О.А.  пътувал със личната си кола към близко село, само че тя се развалила. Той оставил автомобила си на пътя и тръгнал да се прибира пешком, само че когато минавал около къщата на потърпевшия, видял паркирания " Фолксваген Голф 2 ".  О.А. ревизирал и схванал, че колата е отворена. Намерил ключовете в купето, качил се и потеглил към близко село, където живеел. Там свалил регистрационните номера, както и движимостите в нея, и няколко дни превозвал с колата дърва от гората. Автомобилът се развалил, след което О.А. се свързал с негов прочут и му го продал за 200 лв.. Обяснил, че бил взел колата на бартер с предходния притежател. По- късно О.А. е бил открит и арестуван от полицейски чиновници. Той е осъждан неведнъж.

Присъдата на Районен съд – Карлово може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд – Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР