По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказание от

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказание от
Коментари Харесай

10 години затвор спрямо подсъдим за причиняване по непредпазливост смъртта на три лица при катастрофа на жп прелез

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказване от 10 години „ отнемане от независимост “ по отношение на К.Т.

Той е обвиняем за това, че по несъобразителност предизвикал гибелта на три лица, настъпила при злополука. Престъпното действие е осъществено на 09.01.2020 година на железопътен прелез в с. Желю челник, общ. Сливен. То е квалифицирано по чл.343, ал.3, б. „ б “, предл.2, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че на горепосочената дата подсъдимият е управлявал лек автомобил, в който се возили тримата потърпевши. Те се придвижвали в посока от с. Сотиря, общ. Сливен, към гр. Ямбол. Движението се правило в тъмната част от денонощието. Пътят прекосявал през с. Желю челник, като обвиненият взел решение да премине през железопътния прелез. Бариерите на прелеза били спуснати. Участъкът бил стеснен с пътни знаци. Включен е бил и звуков сигнал. Подсъдимият понижил скоростта на автомобила, само че не спрял като навлязъл в зоната на прелеза, изнасяйки автомобила в лявото платно на пътя, защото другото е било заето от спуснатата преграда.

По същото време е прекосявал трен, движещ се с позволена от закона скорост, ръководен от дипломиран ватман. Той също е подал звуков сигнал. В този миг К.Т. направил опит да премине през прелеза преди влака, вследствие на което настъпил удар. На място е умрял един от потърпевшите, а други двама са умряли дни по-късно в болнично заведение.

К.Т. е лишен от право да ръководи МПС за период от 15 години „ отнемане от независимост “.

Присъдата на Окръжен съд-Сливен, която е постановена по реда на съкратеното разследване, е дефинитивна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР