По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Перник съдът е

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Перник съдът е
Коментари Харесай

Седем години „лишаване от свобода“ за причинена смърт на възрастен пешеходец в Перник

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Перник съдът е постановил неоправдателна присъда и е наложил наказване от седем години „ отнемане от независимост “ на К.В. за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ б, вр. алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият В. е дееспособен лидер и като подобен неведнъж е наказван по административен ред за нарушаване на разпоредбите за придвижване. Бил е осъждан за осъществено закононарушение по превоза през 2012 година

На 28.06.2018 година, към 11 ч., К.В. управлявал лек автомобил „ Фолксваген “ по ул. „ Младен Стоянов “ в гр. Перник. Било облачно, валял дъжд, заради което асфалтовата пътна настилка била мокра. Стигайки наоколо до кафене „ Оазис “, мъжът управлявал колата със скорост към 50 км/ч., която била пределно допустимата в този сектор от пътя. Непосредствено пред заведението имало обозначена пешеходна пътека. В момента, когато управляваният от В. автомобил наближил „ зебрата “, от лявата му страна подхванал секване осемдесет и две годишният С.П. Макар подсъдимият да имал видимост на към 150 м. пред себе си и опция да спре преди пешеходната пътека, с цел да пропусне пешеходеца, той не сторил това.

Последвал удар, в резултат на който тялото на възрастния мъж се качило на капака на колата, като главата му се блъснала в предното панорамно стъкло, което се счупило. След това потърпевшият бил отритнат на няколко метра и паднал върху пътното платно.

Водачът на л.а. „ Фолксваген “ спрял, ревизирал положението на пешеходеца и подал сигнал на Национална система 112 за случилото се. Пострадалият бил превозен до болнично заведение, където макар извършеното оперативно лекуване умрял.

Видно от заключението на осъществената съдебномедицинска експертиза повода за съдбовния завършек на живота на С.П. е тежка съчетана контузия – открита черепно-мозъчна, лицева, шийна, гръдна и на двата горни крайника.

Освен наложеното наказване „ отнемане от независимост “, подсъдимият К.В. е лишен от право да ръководи МПС за период от осем години. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР