По обвинение на районната прокуратура във Велико Търново 30-годишен мъж

...
По обвинение на районната прокуратура във Велико Търново 30-годишен мъж
Коментари Харесай

Секач, запалил камионите на шефа си, получи условна присъда в Търново

По обвиняване на районната прокуратура във Велико Търново 30-годишен мъж е наказан на 1 година и 2 месеца условно за палеж на камиони - закононарушение по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Д. Ш. е приет за отговорен за това, че на 4 май 2020 година край Килифаревския манастир запалил имущество със забележителна стойност – два товарни автомобила марка ЗИЛ, благосъстоятелност на сдружение. Подпалените камиони са на обща стойност 19 000 лв., а породената от палежа щета на притежателя е в размер на 7000 лв..

Обвиняемият работил в сдружението, като добивал дървесина в региона на манастира. В началото на 2020 година Д. Ш. напуснал заради липса на работа, само че останал с отрицателна настройка към работодателя си, че му дължал пари. Ядосан от това, решил да възпламени двата камиона, с които се извозвала дървесината от сечището в региона.

Вечерта отишъл до местността, където нощували двата зила. Те не били заключени. Д. Ш. запалил две работни ръкавици и ги хвърлил на седалките в купетата им. След като пламъците се разгорели, обвиненият си тръгнал с лек автомобил, с който бил дошъл.

За осъщественото закононарушение на Д.Ш. е наложено наказване една година и два месеца отнемане от независимост, условно с три години изпитателен период.

Присъдата на районния съд предстои на обжалване пред окръжния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР