По обвинение на Районна прокуратура – Мездра съдът е признал

...
По обвинение на Районна прокуратура – Мездра съдът е признал
Коментари Харесай

Осъдиха за пореден път рецидивист за кражба във Врачанско

По обвиняване на Районна прокуратура – Мездра съдът е признал за отговорен Хр. Иванов (на 45 години) за осъществено от него закононарушение в изискванията на рисков рецидив.
Иванов е неведнъж осъждан, като осемнадесет пъти са му били налагани санкции за умишлени закононарушения, като не са изтекли пет години от изтърпяването на последното от тях.
На 05.08.2017 година Иванов чествал рождения ден на брат си в заведение в центъра на с. Моравица. Към компанията им се включил Гр. И., като всички се черпили с бира и вино.
След 23 ч. веселието траяло в дома на И., който имал домашна ракия. Постепенно гостите се разотишли, като в къщата останали единствено стопанинът и Хр. Иванов. По някое време на Гр. И. му се доспало и той си лежащ. Възползвайки от това, Иванов направил кражба, като лишил от него разнообразни движимости – мобилни телефони, златни пръстени, железна табакера, часовник, дигитален водомер и синджир с железен кръст с разпятието на Христос.
На сутринта потърпевшият съобщил за станалото в районно управление (на МВР) – Мездра, като споделил на чиновниците на реда своите догатки по отношение на причинителя на кражбата, който още същия ден бил открит. По време на разпита Иванов признал за стореното от него.
От заключението от осъществената на досъдебното произвеждане оценителна експертиза е видно, че общата стойност на отнетите движимости възлиза на 670 лв..
Рецидивистът е наказан на „ Лишаване от независимост “ за период от една година и четири месеца при „ непоколебим “ режим на изтърпяване.
Присъдата предстои на обжалване и митинг пред горестоящата правосъдна инстанция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР