По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново осъдиха шофьор,

...
По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново осъдиха шофьор,
Коментари Харесай

Четири години затвор за шофьор, убил двама при катастрофа край Горна Оряховица

По обвиняване на Окръжна прокуратура – Велико Търново осъдиха водач, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикал злополука с двама починали. Наложено му е наказване от четири години отнемане от независимост и седем години отнемане от право да ръководи МПС.

Съдът призна обвиненият Я. Т. за отговорен за това, че на 28.02.2016 година, към 12:30 ч. на път с. Козаревец - гр. Горна Оряховица, при ръководство на лек автомобил “Рено Еспейс ” и изпреварване, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не обезпечил задоволително странично разстояние сред своето и изпреварваното возило, и не управляват непрестанно автомобила, който ръководи, и по несъобразителност предизвикал гибелта на двама мъже.

Обвиняемият и потърпевшият И. Г. били другари и се уговорили да отидат на битака в село Мерданя. На 28.02.2016 година сутринта обвиненият, с управлявания от него автомобил „ Рено Еспейс “, взел И.Г. и Т.И. Отишли до битака в Мерданя и до пазар в с.Джулюница, след което тръгнали да се прибират. Около 12:30 ч. управляваният от обвиненият лек автомобил се движел със скорост 95 - 96 km/h по пътя с. Козаревец – гр. Горна Оряховица. Той настигнал лек автомобил „ Сузуки Витара ” и подхванал изпреварване, като се изнесъл в насрещната лява лента за придвижване. По време на маневрата обвиненият не обезпечил нужната странична отдалеченост, което довело до пораждане на аеродинамични сили, провокирали разстройства при придвижването. Автомобилът се отклонил на ляво, напуснал платното за придвижване и навлязъл в банкета. Шофьорът опитал да се върне назад на платното, завил внезапно надясно, само че изгубил надзор. Колата се отклонила към канавката на пътя и се преобърнала, при което от нея изпаднали двамата потърпевши. Пристигналият на място екип на незабавна помощ открили, че И. Г. е умрял на място, а Т. И. - в кола за спешна помощ по път за болничното заведение.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР