По някаква причина има мнение, че в киното можете да

...
По някаква причина има мнение, че в киното можете да
Коментари Харесай

12 актьори и актриси, които все още се снимат, въпреки чи са на възраст

По някаква причина има мнение, че в киното можете да бъдете търсени единствено в годините на младостта и свежестта. И щом преминете избрана възрастова граница, оставате без работа. Има обаче доста звезди, които елементарно потвърждават, че геният не изчезва с възрастта, а доближава единствено ново, още по-високо равнище.

Ние в никакъв случай не се уморяваме да се възхищаваме на артисти и актриси, които са просто живо доказателство, че не е нужно да се страхувате да не сте на остарели години. В последна сметка това в действителност е единствено цифра.

София Лорен

София Лорен от дълго време получава самопризнание от рецензията освен в родната си Италия, само че и по целия свят. Актрисата получи своя Оскар за най-хубава актриса още през 1962 година и безусловно през ноември предходната година излезе филмът „ Цял живот напред “, където Софи става пазителка на 12-годишно бездомно момче.

Джуди Денч

Джуди Денч стартира да играе в театъра през 1957 година, а през 1999 година печели Оскар за ролята си на самата кралица Елизабет I в „ Влюбеният Шекспир “. Сега актрисата продължава да радва почитателите с доста от творбите си.

Клинт Истууд

Клинт стартира да се снима на 25-годишна възраст и след повече от 60 години към момента ни радва с функциите си в необикновено сполучливи планове (например „ Бебе от милион долари “ и „ Гран Торино “).

Сиси Спейсек

Това е момичето с телекинетични качества от кино лентата “Кари ” взе участие интензивно в разнообразни планове до ден сегашен.

Глен Клоуз

Започнал да се снима през 1979 година, Глен Клоуз към момента се снима. Във филмите с далматинците и рисковите връзки през 2019 година получи третия си Златен глобус за ролята си във кино лентата Съпруга.

Майкъл Гамбън

Популярният професор Дъмбълдор от поредицата за Хари Потър стартира да се снима на 25-годишна възраст и взе участие в цели 100 плана в цялата си кариера. Една от последните произведения на артиста беше ролята във кино лентата “Джуди ” през 2019 година.

Типпи Хедрен

Звездата от филмите на Алфред Хичкок “Птици ” (за ролята, в която апропо актрисата получи “Златен глобус ” като най-хубава дебютантка) и “Марни ” към момента взе участие в доста планове, последният от които беше сериали “Градът на хищниците ” и “Повишаване на вярата ”.

Ванеса Редгрейв

Ванеса стартира да се занимава като младеж и придобива същинска известност след присъединяване в паметния филм на Микеланджело Антониони „ Увеличение “. След това имаше десетки произведения, заветният „ Оскар “ и към момента огромни проекти за бъдещето.

Алън Аркин

Кариерата на Алън стартира през 50-те години, а дебютът му в игралния филм се организира във кино лентата от 1966 година „ Руснаците идват! Руснаците идват! “, За което незабавно бе номиниран за Оскар като най-хубав артист. Вярно е, че Алън получи мечтаната премия едвам през 2007 година. Сега артистът е на 86 години, само че очевидно не бърза да се пенсионира.

Джули Андрюс

Същата Мария от същински именития мюзикъл „ Звукът на музиката “ и чаровната Мери Попинс към момента избират да вземат участие в най-запомнящите се планове. И по този начин, предходната година Джули стана гласът на мистериозната лейди Уистълдаун от поредицата Бриджъртън, която към този момент е съумяла да взриви платформата на Netflix и целия Интернет.

Шърли Маклейн

Първата роля на Шърли се случва през 1955 година – това е филмът на Алфред Хичкок „ Проблеми с Хари “. След това имаше присъединяване в паметния “Апартамент ”, звезден дует с Одри Хепбърн, “Оскар ” за най-хубава актриса и десетки други планове. И в днешно време несъмнено сте виждали Шърли в „ Невероятният живот на Уолтър Мити “ или „ Младеж на обезпечаване “.

Робърт Редфорд

Робърт стартира да се снима през 1960 година и 20 години по-късно се трансформира в същинска звезда, участвайки в един сполучлив филм след различен. Той също се опита в ролята на режисьор и то много сполучливо. И по този начин, през 1981 година Робърт получи Оскар за постановка на кино лентата си „ Обикновени хора “. Последната актьорска работа беше ролята на Александър Пиърс във финалния „ Отмъстителите “.

Кого бихте подчертали изключително от нашата селекция? Кой различен би присъединили?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР