По някакъв странен принцип Youtube ми изпраща видео предавания и

...
По някакъв странен принцип Youtube ми изпраща видео предавания и
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Комунисти сложиха консервативното наметало

" По някакъв чудноват принцип Youtube ми изпраща видео излъчвания и в последно време ме бомбардира със събеседниците на Алфа ТВ, партийната ТВ на Атака. Та взех решение да си причиня " Русофобството като антропологична злополука " на Жан Виденовия идеолог доцент Вацев. Всъщност хората, които не са осведомени със статуквото на публичните науки в България и се чудят за какво обръщам внимание на някакъв маргинал евентуално ще се смаят, когато схванат, че голямото болшинство от хабилитирания състав (особено професори плюс) в тези науки разсъждава тъкмо като него. (А там на процедура пенсиониране съвсем няма и се преподават на младите такива тематики до гроб) ", стартира фейсбук пледоарията си икономистът Евгени Кънев по въпросите за русофилията, русофобията, комунизмът и либерализма. И добавя:
" Та най-малко търпимият като тоналност научен глас на професор Вацев може да ви хвърли в нови неподозирани глъбини на международната история, идеологии и конспирации. В неговия свят русофилите в България са 85%, 10% са неориентирани, а единствено 5% са русофоби. Но и последните се разделят на две групи - на платени американофили, които когато им секнат грантовете отново ще станат русофили и най-опасната група - на наследниците на " монархо-фашизма " в България.
За непредубедения фен евентуално ще остане неразбираемо за какво българите би трябвало да стават и лягат с Русия, т.е. за какво следва това филство да е толкоз значимо в техния живот, както в този на доцента. Както и неговата горделивост, че тематиката му незабавно е разлаяла " българо-американските псета ".
Но пък за осведомените с неизлечимия вирус на чуждопоклонничеството по-интересен е различен ракурс. Как същият нажежено-червен комунистически идеолог на Жан Виденов през днешния ден към този момент счита, че не комунизмът, а консерватизмът ще избави България. И не какъв да е, а този на Атака и персонално на Сидеров, чиято партия била лаборатория за витално значими за България хрумвания. Та дори философи, съгласно него подценявани или либералосани от европейците като Хайдигер, са призвани от сенките на предишното да потвърдят консервативната рецепта за оцеляване на българската нация в опустошителния демократичен океан.
И в действителност, като оставим настрани съветското лабораторно създание Атака - кой не е забелязал стремглавото впускане на Българска социалистическа партия - КН към консервативното покривало? Защото от дълго време спихнаха социал-комунистическите ветрове от Москва, а единствено ново-консервативният лейбъл на Путин мирише на власт.
И кой споделя, че БСП-БКП- Българска работническа партия (к) - БРСДП и така нататък не са транспарантни. Напротив, от 1919 г това е най-предвидимата партия в българската политика. Е, още не са измислили по какъв начин като членуващи в европейския социалистически интернационал ще бъдат консерватори отвън България, само че пък кой ли от техния електорат това го вълнува.
Бедата за България е, че съвсем не останаха политици, които да не са обкръжили новоконсервативната копаня, захранвана и от западни еврофондове, и от източни комисиони ", счита Кънев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР