По някакъв начин ми е мъчно за него. Но от

...
По някакъв начин ми е мъчно за него. Но от
Коментари Харесай

Надал за Джокович: Всеки е свободен да избира, но и да си носи последствията

" По някакъв метод ми е мъчително за него. Но въпреки това той бе наясно с изискванията от дълго време и самичък взе своето решение. Всеки е свободен да вземе своето решение, само че и да си носи следствията ". Така Рафаел Надал разяснява обстановката със международния номер 1 Новак Джокович, на който бе отхвърлен достъп до Австралия.

Джокович твърди, че има здравно изключение от управляващите в щата Виктория да не се имунизира против Covid-19, само че при кацането си в Мелбърн бе спрян от граничен надзор и в последна сметка визата му бе отхвърлена. Към момента се чака резултат от жалбата на Джокович против решението на граничните управляващи.

В същото време Рафаел Надал записа победа в първия си мач на сингъл от август насам след триумф над литовеца Рикардас Беранкис на подгряващия шампионат в Мелбърн, след което бе запитан за обстановката с Джокович. " Случващото се не е положително за никого, само че не мога да имам мнение за всичко, тъй като нямам всички елементи. Ситуацията е неприятна, само че през последните две години доста фамилии минаха през доста тежки времена поради пандемията. Мисля, че е обикновено, че хората в Австралия са ядосани от случая, тъй като те претърпяха доста тежки локдауни, доста хора не можеха да се приберат вкъщи. Мога да кажа единствено едно - аз имам вяра в това, което медицинските експерти споделят. Щом те споделят, че би трябвало да се имунизираме, значи би трябвало да го създадем. Това е моята позиция ", разяснява Надал.

" Ако си имунизиран, няма проблем да играеш тук. Това е единственото ясно нещо. За другото не желая да давам мнение, тъй като нямам цялата информация. Според мен светът страда прекалено много, с цел да не следва разпоредбите. Ако той искаше, можеше да играе в Австралия без проблем. Той избра различен път. Разбира се, че не ми харесва протичащото се ", добави испанецът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР