По новия софийски околовръстен път, свързващ столичните квартали Горубляне и

...
По новия софийски околовръстен път, свързващ столичните квартали Горубляне и
Коментари Харесай

В шест ленти и с 80 км/ч ще се движим по новия околовръстен път

По новия софийски околовръстен път, свързващ столичните квартали " Горубляне и " Младост " ще се движим в шест пътни ленти и с 80 км/ч.

Това разгласи ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Георги Терзийски след инспекцията по построяването на пътя , дружно със заместник-кмета Кристиан Кръстев.

По думите му директният трафик ще бъде пренасочван към Северната скоростна дъга към автомагистралите " Струма ", " Тракия и " Хемус ", а локално ще бъдат употребявани булевардите " Александър Малинов ", " Цариградско шосе ", " Симеоновско шосе " и улица " Георги Белов ".

Предвижда се секторът да бъде отворен на 10 септември, като повода за неговото затваряне е мостовото оборудване, което е изчерпало своята експлоатационна валидност, уточни Терзийски.

Той регистрира, че повече от 40 години от построяването на оборудването не е ремонтирано главно и увери, че на негово място ще бъде построено ново оборудване с шест ленти, с всички вероятни стандарти.

Новият околовръстен път ще бъде с шест ленти на директното трасе плюс разграничителна линия, две местни платна с по две ленти и тротоари от двете страни. Всичко това ще разрешава скоростта на придвижване да бъде с 80 км/ч. Строителството на околовръстния път би трябвало да продължи до края на 2021 година, само че с темповете на строителите може да се случи и по-рано. Стойността на плана на 142 700 000 лева

Георги Терзийски увери, че се наблюдават и другите мостови уреди, като даде образец с този в столичния квартал " Люлин ", който ще бъде ремонтиран от изпълнителя за негова сметка.

От своя страна заместник-кметът на София Кристиан Кръстев разяснява, че с Центъра за ръководство на трафика Столична община ще подкрепят в допълнение организация на придвижването, като " дърпат трафика ". " Центърът на ръководство на трафика разполага с видеонаблюдение и посредством него ще се опитаме да влияем на трафика ", изясни още Кръстев.

Припомняме, от 14 юни, неделя, се вкарва нова краткотрайна организация на придвижването по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в сектора сред пътен възел " Горубляне " и пътен възел " Младост ". Поради построяването на нов надлез при 40-ти км от СОП се стопира трафикът и в двете направления, като преминаващите директно коли ще бъдат отклонявани към Северната скоростна дъга. Локалният трафик ще може да употребява бул. " Александър Малинов " и бул. " Цариградско шосе ", както и ул. " Самоковско шосе " в кв. " Горубляне " и ул. " Инж. Георги Белов ", които свързват кв. " Горубляне " и кв. " Младост ".

Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Извършващите се действия са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в правата от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост ", които стартираха през октомври м. година

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР