По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се

...
По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се
Коментари Харесай

Шишков: По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново

По новата Програма за енергийна успеваемост ще би трябвало да се кандидатства отначало. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството по време на чуването му в парламентарната Комисия по енергетика по отношение на Програмата за енергийна успеваемост " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий I ". Той посочи, че съществуват няколко разнообразни условия, давайки образец с тези за енергиен клас.

Освен това министърът е одобрил нова разпоредба, която минимално се разграничава от остарялата, с цел да може всички планове, които следва да се вършат по отношение на новата стратегия, да са покрити и от новата разпоредба. Тя ще бъде влиза в деня на обявяване, което се чака да бъде в петък. Може да се употребяват изследванията от остарялата програмата, само че те би трябвало да се оформят по нов метод. " Малко и да е променено в норматива, всеки би трябвало да се съобрази ", посочи министър Шишков.

В Националния проект за възобновяване и резистентност е контрактувана мярката за саниране към многофамилни жилищни здания. Еднофамилните ще бъдат санирани посредством новата стратегия за Развитие на районите, в това число и от остарялата стратегия посредством финансов инструмент, изясни служебният зам.-министър на Министерство на регионалното развитие Десислава Георгиева, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР