По-ниските тол такси, изчислени от превозвачите, бяха пуснати за обществено

...
По-ниските тол такси, изчислени от превозвачите, бяха пуснати за обществено
Коментари Харесай

Свалените тол такси ще са от 1 до 20 ст/км

По-ниските тол такси, изчислени от превозвачите, бяха пуснати за публично разискване от районното министерство и Министерския съвет в понеделник. Становища и мнения ще се одобряват до 12 февруари, след което смяната в цените ще бъде утвърдена, с цел да може да влезе в действие от 1 март 2020 година, както планува законът.

Според предложенията тол таксите ще са сред 1 и 20 стотинки за изминат километър от автомагистрала и първокачествен пък, съгласно типа на транспортното средство. Второкласните пътища, включени в настоящето разпореждане за тол таксите, отпадат от обсега на системата за платено прилагане на републиканската мрежа.

Сега въведените, само че към момента не прилагани цени, бяха в диапазона от 4 до 36 стотинки за километър, само че не се харесаха на превозвачите и откакто заплашиха с национална стачка и прекъсване на извършване на пътническите написания и зареждането на магазините, министър председателят се съгласи да понижи признатите в края на предходната година тол такси.

Така рейсовете ще заплащат сред 1 и 4 ст./км, съгласно броя на местата в тях. Таксата ще е една и съща и за автомагистрали и за първокласните пътища. Предишните ставки бяха сред 4 и 9 ст. като за втория клас пътища цената бе със стотинка по-ниска.

При камионите новите такси ще са от 3 до 20 ст./км като най-голямата сума ще е за старите товарни коли от евро 0, 1 и 2, над 12 т с четири оси. Най-малко ще заплащат новите екологични камиони под 12 тона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР