По-ниските ставки на данъка върху добавената стойност на редица стоки

...
По-ниските ставки на данъка върху добавената стойност на редица стоки
Коментари Харесай

По-нисък ДДС за редица стоки в Гърция от понеделник

По-ниските ставки на налога върху добавената стойност на редица артикули в Гърция ще стартират да се ползват от понеделник, оповестява Еkathimerini.

Въпреки че измененията в курсовете нормално се ползват с началото на месеца, държавното управление е избрало да вкара по-ниските стойности за редица артикули по-малко от седмица преди европейските, районните и локалните избори. Сред продуктите, преместени от 24-процентната скоба до 13-процентната, са зехтинът, месото и рибата, какаото, оцетът и нормално стандартизираните не-пресни храни.

Услугите, които понижават от по-високата към междинната ставка на Данък добавена стойност, включват хранителни услуги, като заведения за хранене, кафенета, сладкарници и други, като се изключи нощните клубове. Изключени са и всички типове питиета, от кафе и освежителни питиета до алкохолни питиета, които ще останат в 24-процентната категория. Други услуги за понижаване на ставката на Данък добавена стойност са електричеството и природният газ, както и институциите за хора с увреждания, психологични болести и наркомании.

Правителството обаче обмисля механически промени на законопроекта, импортиран при започване на тази седмица.

Министерството на финансите издаде разпоредба, че най-късно в понеделник всички търговци са задължени да продават стоката с по-ниско Данък добавена стойност, а заведенията за хранене и всички заведения за публично хранене също са задължени да поправят цените.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР