По никакъв начин не трябва да се противопоставят едни структури

...
По никакъв начин не трябва да се противопоставят едни структури
Коментари Харесай

На фона на протест Борисов обеща на полицаите ръст на заплатите догодина

По никакъв метод не би трябвало да се опълчват едни структури на други. Високо ценим работата на българските чиновници в Министерство на вътрешните работи, по тази причина в най-голямата международна икономическа, здравна, че и политическа рецесия - 15% нарастване на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации. Но първо - там бяха доста ниски заплатите, не бяха увеличавани в продължение на години. Затова го направихме лятото за тях. Върви ли добре стопанската система следващата година, ще компенсираме и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи. В това могат да бъдат сигурни.
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на видео, оповестено в персоналния му профил във Фейсбук. Изявлението бе направено по време на среща сред министър-председателя и трима министри.

То идва на фона на днешния митинг на служителите на реда и опънатата под прозорците на властта палатка. Униформените са недоволни от решението за 15% нарастване на заплатите и упорстват да получат още толкоз към трудовите си възнагржаждения, както останалите на първа линия в битката с COVID-19. Освен това униформените дефинираха и като опит да се опълчват разнообразни групи в обществото решението на ръководещите детските надбавки, които бяха планувани за следващата година, да отидат в системата на Министерство на вътрешните работи.

" Решихме да се върнем към първичния вид, тъй като на всички места ни подлагаха на критика, че и децата на заможните родители ще получават тези 40 лв. надбавки. Затова се върнахме, мисля че остарелият вид е обективен и прецизен. Той няма нищо общо с служителите на реда. Не ги преплитайте двете неща, тъй като първо не е почтено, второ - не е красиво ", отсече Борисов.

" Реорганизацията на лечебните заведения и снабдяването с медикаменти против COVID-19 обсъдихме през днешния ден с министри от кабинета на работно заседание. България разполага с 46 000 кревати за интензивно лекуване, имаме голяма база. Затова е извънредно значимо да има място в лечебните заведения за всички хора със съпътстващи болести. Категоричен съм, че държавното управление ще обезпечи всички типове ваксини, които предлага Европейска комисия. Ето за какво разпоредих на здравния министър да изготви проект за имунизирането на рисковите групи от популацията, когато страната ни към този момент разполага с утвърдените ваксини. От оперативни стратегии ще насочим 120 млн. лева за спомагателните хонорари от 1000 лв. на медиците на първа линия. Влагаме съществени средства, с цел да преодолеем рецесията. Мерките ни в поддръжка на хората и бизнеса потвърдено работят. Стига да продължим да съблюдаваме противоепидемичните ограничения съм сигурен, че ще се оправим! ", написа Борисов във Фейсбук.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР