По никакъв начин не съм злоупотребявал с власт и не

...
По никакъв начин не съм злоупотребявал с власт и не
Коментари Харесай

Шефът на НОИ-Силистра отрича обвиненията

" По никакъв метод не съм злоупотребявал с власт и не съм правил закононарушения ". Това съобщи шефът на НОИ-Силистра и татко на певицата Тита Милен Пенчев пред Апелативния профилиран углавен съд, който през днешния ден би трябвало да реши дали да промени наложената му мярка за неотклонение " задържане под стража " в по-лека.

Пенчев съобщи още, че не смее да се изрича в детайли по делото, тъй като имало доста очевидци, които са против него. Шефът на НОИ-Силистра уточни, че ще свидетелства пред съда по обвиняванията, защото желае да се чуе и неговата дума.

Пенчев се е стремял всички преписки да бъдат предоставяни на способените органи. Освен това съобщи, че парцелите му не са толкоз, колкото се пишело в медийното пространство.

Аргумент за настояването му на по-лека мярка за неотклонение са изискванията в ареста и неговото здравословно положение.

Очаква се решението на съда по-късно през днешния ден.

Припомняме, че спецпрокуратурата разкри детайлности към акцията. Стана ясно, че заместник-кметове и общински съветници са се облажвали от схемата.

На 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП тършуваха в София и Силистра против злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт.

След това разпитаха към 10 души, като за разпит бе отведен и шефът на клона на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от Национален осигурителен институт са източени милиони. Бившият обществен министър Иван Нейков пък дефинира аферата в НОИ-Силитра като закононарушение на белите якички.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР