По никакъв начин не съм злоупотребявал с власт и не

...
По никакъв начин не съм злоупотребявал с власт и не
Коментари Харесай

Шефът на НОИ-Силистра отрича обвиненията

" По никакъв метод не съм злоупотребявал с власт и не съм правил закононарушения " . Това съобщи шефът на НОИ-Силистра и татко на певицата Тита Милен Пенчев пред Апелативния профилиран углавен съд, който през днешния ден би трябвало да реши дали да промени наложената му мярка за неотклонение " задържане под стража " в по-лека.

Пенчев съобщи още, че не смее да се изрича в детайли по делото, тъй като имало доста очевидци, които са против него. Шефът на НОИ-Силистра уточни, че ще свидетелства пред съда по обвиняванията, защото желае да се чуе и неговата дума.

Пенчев се е стремял всички преписки да бъдат предоставяни на способените органи. Освен това съобщи, че парцелите му не са толкоз, колкото се пишело в медийното пространство.

Аргумент за настояването му на по-лека мярка за неотклонение са изискванията в ареста и неговото здравословно положение.

Очаква се решението на съда по-късно през днешния ден.
 Заместник-кметове и общински съветници
Заместник-кметове и общински съветници " облажвали " от схемата в НОИ-Силистра

С код " Силно мой човек Пенчев " точили подправените пенсии

Припомняме, че спецпрокуратурата разкри детайлности към акцията. Стана ясно, че заместник-кметове и общински съветници са се облажвали от схемата.

На 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП тършуваха в София и Силистра против злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт.

След това разпитаха към 10 души, като за разпит бе отведен и шефът на клона на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от Национален осигурителен институт са източени милиони. Бившият обществен министър Иван Нейков пък дефинира аферата в НОИ-Силитра като закононарушение на белите якички.
 Горанов подозира милиони, източени от Национален осигурителен институт
Горанов подозира милиони, източени от Национален осигурителен институт

Ако това се потвърди, щяла са си проличи наглостта в обществената система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР