По никакъв начин не бива да отпадне закупуването на нови

...
По никакъв начин не бива да отпадне закупуването на нови
Коментари Харесай

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не отговарят на съвременните изисквания

По никакъв метод не трябва да отпадне закупуването на нови изтребители за българската бойна авиация.

Това съобщи президентът Румен Радев. Той бе помолен да разяснява изявление на вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов, че управляващите могат да се пренасочат от закупуване на нови самолети към удължена поддръжка на наличните МиГ-29.

Шведите отвърнаха на удара: „ Грипен” е най-модерният изтребител

Румен Радев изведе "Грипен " като най-изгоден вид за нови самолети

Президентът, който е военен водач и до предишното лято беше пълководец на Военновъздушни сили, посочи, че макар високата си маневреност съветските самолети нямат "съвременни бойни качества ".

Радев още посочи, че техниката разполагаем на авиацията ни би трябвало да е съвместима с тази на другите страни членки на НАТО.

„ Отделяните разноски за защита би трябвало да бъдат и ефикасни - вложените средства в МиГ-29 няма да ни дадат модерни качества, а ще бъдат съизмерими с доставката на нов аероплан “, посочи още президентът по отношение на рентабилността на вероятно опазване на съветските изтребители.

Румен Радев обаче посочи, че въз основата на времето за доставка на нов аероплан и въвеждането му в приложимост би трябвало добре да се реши по какъв начин да протича поддръжката на наличните МиГ-29.

В долното видео от демонстрационен полет през 2009г. можете да видите по какъв начин водачът Румен Радев ръководи аероплан МиГ 29. "Ето това е МиГ 29! Невероятна мощност! Единствена по рода си ", акцентира летецът за своята машина.



Името на Радев беше забъркано в скандал към поръчката на нов изтребител. По-рано тази година парламентарния водач на ГЕРБ Цветан Цветанов изиска основаване на анкетна комисия, която да проверява дали президентът лобира за закупуването на съответен тип нови изтребители - шведските "Грипен ".

Тогава президентът отхвърли обвиняванията и разяснява, че "единствената връзка сред Цветанов и авиацията е, че приказва на автопилот. "

През април Радев съобщи, че "Грипен " са единственият вид за нов аероплан, който дава отговор на "военната експертиза ". В едно от последните си съвещания служебното държавно управление, назначено от Радев, дефинира офертата на шведската компания "СААБ " за изтребителите "Грипен " като най-изгодна от предложенията за нов вид изтребител за потребностите на армията.

Предварителната бюджетна рамка за поръчка на нови самолети за авиацията предвиждаше отделяна на 1,5 милиарда лв. за 8 изтребителя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР