По Нетфликс върви финландска крими поредица Bordertown. В един от

...
По Нетфликс върви финландска крими поредица Bordertown. В един от
Коментари Харесай

Аутопсията установи, че Дончев не казва истината

По Нетфликс върви финландска крими поредност Bordertown. В един от епизодите съгласно разнообразни персонажи едно търсено момиче приличало на продажница, наркоманка, сексробиня и прочие Когато девойката е убита, аутопсията демонстрира, че е девствена. Външността е подвела мнозина.
Същият случай в наше село… Томислав Дончев е вицепремиер и минава за мозъчния концерн на кабинета. Такава мълва се носи, а и постоянно го виждаме на съвещания на Министерски съвет да се появява с черна чанта, като че ли отива на договаряния в Дженерал Електрик...

Та Дончев декларира по една телевизия: Има ли подозрение във връзка с някой от висшата власт - той би трябвало да бъде отхвърлен.

Строг, само че обективен. Казаното е във връзка зам.-министър Красимир Живков, който бе арестуван от хората на Иван Гешев по отношение на вноса на отпадъци.

Има хора, които се връзват на сериозния тип и тренираната убеденост на Дончев.

Ако той беше прав най-малко на 0,01% обаче, сътрудника му Влади Горанов към този момент щеше да е натрупал една казарма стаж в ареста.

И като стана дума за финансовия министър, дано споменем, че същото важи и за него. От трибуната на Народното събрание в петък реди фантастични числа за стотици инспекции на хазартни компании и упражняван от него стоманен надзор. Бре, ще си намерения някой, туй момче по кое време спи? Същински деятел. Истинската картина обаче е друга. Национална агенция за приходите, която той управлява директно, е „ пропуснала “ да събере над 10 милиарда от Данък добавена стойност. Според самия Горанов компании на Васил Божков са ощетили страната с над 700 милиона без някой да „ забележи “ 5 години. Близо 850 милиона са присвоени от китайско карго, по калкулации на Европейска комисия, а Горанов дава отговор и за митниците. Излиза, че и при Влади, както по роднински го назовава Божков, състояние е като с онази госпожица от финландския сериал. Само че назад.

Ако вицето Дончев беше прав и министър Караниколов нямаше да е на независимост. Защото той дава отговор за ББР, която се е трансформирала в банка на неколцина олигарси и е наричана „ банката на Пеевски “. Пак той прави всичко по силите си Пеевски да присвои цех „ Дунарит “. Не споделя също къде потънаха 500 милиона, които сякаш бяха за ремонт на язовири. Списъкът е дълъг, само че даже тези подозрения не са ли задоволителни? Или не критериите на Дончев са други? А на премиера? Неведнъж сме чували да твърди същото.

Уж съществени хора, возят ги коли на НСО, гледат мъдро от екрана, а като ги сложиш на масата за „ аутопсии “ – лъсва връзка с най-древната специалност.

Лъчезар Стоев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР