По непотвърдени данни петимата арестувани са от петричкото с. Яворница

...
По непотвърдени данни петимата арестувани са от петричкото с. Яворница
Коментари Харесай

Пет Ареста След Нападението В Роженския Манастир!

По непотвърдени данни петимата задържани са от петричкото с. Яворница и са турци. Очаква се при разпитите те да кажат кой ги е изпратил и какво тъкмо са търсили, разбивайки зазидан преди време прозорец на манастирската черква. В региона пълзят клюки за прикрито златно имане отпреди век.

До момента е известно, че нападателите, нахлули нощес в Роженския манастир и вързали свещеник Теофил, са шестима. Те не са били маскирани, както в началото беше обявено, а с качулки. За да прикрият следите си, те унищожили 11 от 20-те охранителни камери на манастира. Въпреки това, лицата на двама от тях са записани.

Около 1 час е траяла " акцията " им в Роженския манастир нощес. Те се пробвали да влязат през отворената врата към 19 часа, само че игуменът не Хаджидимовския манастир Теофил, който по това време бил в Роженския, споделил на неканените посетители, че към този момент се затварят вратите. Те обаче го нападнали, съборили го на земята, залепили устата му с тиксо и го вързали. През това време, до момента в който той лежал беззащитен, те почнали да копаят зазидан прозорец на манастирската черква от външната страна. След към един час си тръгнали. Дядо Теофил съумял да се отвърже самичък, само че нямало по какъв начин да се обади, тъй като крадците му взели телефона. По интернет се свързал с познати и подал сигнала.

" Трудно можех да вдишвам, само че Господ ми оказа помощ ", споделил дядо Теофил на пристигналите служители на реда.

Установено е, че нападателите не са откраднали нищо, с изключение на мобилния телефон на игумена. Носели се клюки, че в зазидания прозорец има златно имане.

" Може да има пък и скрити полезности освен от преди столетие, само че и от по-ново време ", гадаеха хората в с. Рожен.

" Това са цялостни нелепости. Най-вероятно работи иманярската фикция на някого ", разяснява кметът на село Рожен Сашо Филипов.

Разследването по случая продължава.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР