По непотвърдена информация Сергей Суровикин е бил арестуванКремъл препрати въпросите

...
По непотвърдена информация Сергей Суровикин е бил арестуванКремъл препрати въпросите
Коментари Харесай

Руски висши генерали в неизвестност след бунта

По непотвърдена информация Сергей Суровикин е бил задържан
Кремъл препрати въпросите към военното министерство

Двама висши съветски генерали не са се появявали обществено от протеста на частната военна компания “Вагнер ”, по непотвърденни данни най-малко единият от тях е бил задържан, съобщи Ройтерс.

Началникът на Генщаба на Русия военачалник Валерий Герасимов, който от началото на 2023 година управлява специфичната военна интервенция в Украйна, не е виждан обществено от събота. Тогава се развихри метежът, проведен от шефа на “Вагнер ” Евгений Пригожин. Герасимов бе единият от топ военните, чието премахване Пригожин изиска, другият бе отбранителният министър Сергей Шойгу. Герасимов не бе и на церемонията пред Кремъл в понеделник, на която президентът Владимир Путин изнесе тирада пред 2500 военнослужещи, осигурявали реда по време на метежа.

В незнание е и военачалник Сергей Суровикин - командващ съветските войски в Украйна. За последно той се появи обществено в събота, когато направи тв изказване, в което прикани наемниците на “Вагнер ” да спрат протеста. Суровикин, именуван “генерал Армагедон ”, е прочут с околните си връзки с Пригожин. В сряда в. “Ню Йорк таймс ”, базирайки се на данни от US разузнаването, писа, че Суровикин е бил авансово осведомен с подготвяния бунт и че съветските управляващи ревизират дали е бил участник в него. В коментар представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че има доста спекулации към протеста и че тази обява е “един от образците ”. А през вчерашния ден, запитан за ориста на Суровикин, Песков предложи този въпрос да бъде заложен на съветското министерство на защитата.

Междувременно в. “Файненшъл таймс ”, базирайки се на трима осведомени източници, заяви, че Суровикин е бил арестуван, само че не е ясно дали за присъединяване в метежа или единствено за разпит. За арест на “генерал Армагедон ” оповестиха англоезичното съветско издание “Москоу таймс ” и боен блогър.

Пред канала “База ” в Телеграм пък дъщерята на Суровикин Вероника отхвърли татко є да е арестуван. “Нищо не му се е случило, той е на работното си място ”, декларирала Вероника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР