По непотвърдена информация около 6 ч. местно време дрон е

...
По непотвърдена информация около 6 ч. местно време дрон е
Коментари Харесай

Взривове в две руски военновъздушни бази. Има убити frognews.bg

По непотвърдена информация към 6 ч. локално време дрон е паднал на пистата на авиобаза Енгелс-2 в Саратовска област. Съобщава се, че два бомбардировача Ту-95 са развалени, двама военнослужещи са ранени.

" Информацията за произшествия във военни обекти се ревизира от правоприлагащите органи ", разяснява губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин.

Руски медии оповестиха и за различен случай на летище Дягилево покрай Рязан. Според РИА Новости в службите за незабавна помощ камион с гориво се е запалил и експлодирал, убивайки трима души. Ранени са шестима. 

Не се оповестява за вреди по оборудването.

Руски милитаристични телеграм канали означават, че детонациите са станали съвсем по едно и също време и считат случая за украинска измама. Украйна не е удостоверила публично присъединяване си в случая. 

" Ако доста постоянно изстрелвате нещо във въздушното пространство на други страни, рано или късно незнаен аероплан ще се върне на мястото на политане “, написа в Twitter съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк.

От Енгелс до фронтовата линия в Украйна има към 700 километра. От Дягилево - към 500. По публични данни въоръжените сили на Украйна нямат средства за поразяване с подобен обхват.

През октомври обаче " Укроборонпром " разгласи, че приключва създаването на атакуващ дрон с обхват на полета 1000 км и бойна глава с тегло 75 кг. 

Руското министерство на защитата към момента не е коментирало известията за офанзиви на съветска територия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР