По неофициална информация има отведени за разпит, съобщиха БНР и

...
По неофициална информация има отведени за разпит, съобщиха БНР и
Коментари Харесай

София Не Помни Такова Чудо! Антимафиоти Нахлуха В Университет! Ето Причината За Изненадващата Акция! Удариха

По неофициална информация има отведени за разпит, оповестиха БНР и bTV. Според очевидци става дума за двама младежи от арабски генезис.

Операцията, ръководена от Специализираната прокуратура, е против проведена незаконна група, правила нерегламентиран банкет на задгранични студенти. Неофициално се твърди, че жители на страни отвън Европейски Съюз са одобрявани " проформа " против рушвет, с цел да стартират по-късно работа в напълно други сфери и по-късно да аплайват за поданство - без нито ден в университета. Други просто се възползвали от опцията 6 години гладко да пътуват.

Проверките обгръщат студенти, преподаватели и администрация.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разяснява сбито пред Българска телеграфна агенция, че се организират дейности по следствие, които са почнали тази заран, само че не може да даде повече информация по формираното досъдебно произвеждане.

През юни м.г. в Софийския градски съд потегли делото против някогашния ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев. Негов съпроцесник е Алексей Алексеев - някогашен основен секретар на образователното заведение.

Двамата са на съд за подписани неизгодни покупко-продажби и занемареност. Разследването стартира по одит от Министерство на образованието, като бе открито, че близо 150 студенти са записани без да положат изпит по биология и химия. Те плащали доста по-малко за образование и по този начин настъпила вреда за към 1 100 000 лв..

По-рано през днешния ден пък над 400 млади лекари от Медицинския факултет в София поставиха Хипократова клетва на специфична гала в НДК. Випуск 2017 е най-големият за последните 25 години, оповестиха от университета.
Трима са приключили медицина с цялостно отличие и получиха премията " Златен хипократ ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР