По неговите сметки, към 2050 г. на Червената планета ще

...
По неговите сметки, към 2050 г. на Червената планета ще
Коментари Харесай

Илон Мъск мечтае да праща по 3 кораба на ден към Марс

По неговите сметки, към 2050 година на Червената планета ще има милион индивиди

Въпреки недружелюбния си климат, Марс изкушава хората да я колонизират
(снимка: CC0 Public Domain)

Интересна полемика се развихри в профила на Илон Мъск в Twitter по отношение на проектите на неговата компания SpaceX за колонизиране на Марс. Идеите на нашумелия бизнесмен са прекомерно амбициозни, а времето ще покаже дали могат да се осъществят.

По-рано Илон Мъск говореше за изпращане на първия пилотируем транспортен съд към Марс още през 2018 година Подобна задача се оказа невъзможна, само че в този момент шефът на SpaceX отива по-далеч, разкривайки проекти за колонизация на Червената планета.
още по тематиката
Неговият план Starship планува постоянни полети до Марс. Нещо повече, ракетите ще летят до набелязаната за колонизация планета с честотата на някои междуградски рейсове – по три дневно!

При сходна активност, получаваме към 1000 изстрелвания на Starship годишно, което ще разреши на човечеството да доставя по към 100 000 тона товар на Марс за една година.

Мъск акцентира, че този аспект е един от най-важните във връзка с разширението на човечеството до прилежащите планети, защото за колонизацията ще са нужни голямо количество разнообразни материали, консумативи, съоръжение и така нататък

Освен това Мъск има вяра, че Starship е кадърен да транспортира по 100 000 души на Марс всяка година, като доникъде на века броят на заселниците на Червената планета може да доближи 1 милион.

Но даже фантазиите на Илон Мъск да станат механически вероятни за осъществяване, остава под въпрос дали ще се намерят толкоз доста искащи да се преселят на Марс, рискувайки вечно комфорта си на Земята.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР