По настояване на столичния кмет Йорданка Фандъкова ГЕРБ внася на

...
По настояване на столичния кмет Йорданка Фандъкова ГЕРБ внася на
Коментари Харесай

Гориш забранен боклук, влизаш в затвора

По гледище на столичния кмет Йорданка Фандъкова ГЕРБ внася на пожар в парламента законодателни промени против горенето на боклуци.

От няколко дни в София равнищата на замърсяване с фини прахови частици са рисково високи.

Ще се наказва замърсяването на атмосферния въздух посредством изгаряне на боклуци, отработени масла, отпадъчни нефтопродукти, предмети от каучук, пластмаса или друга изкуствена материя в нарушаване на открития ред, обясниха народните представители.

Наказанието ще е отнемане от независимост до 2 години с санкция от 2000 до 5000 лв.. „ В маловажните случаи вкарваме наказване пробация и санкция до 1000 лева “, стана ясно на конференцията. Не се посочи обаче по какъв начин ще се дефинират маловажните случаи.

Според вносителите на законопроекта мръсният въздух съставлява сериозен риск за здравето ни. „ Целта на законопроекта е понижаване равнищата на замърсителите на въздуха на територията на цялата страна “, обясниха от ГЕРБ. „ Известно е, че към 40% от замърсяването през зимата се дължи на битовото отопление с дърва и въглища “, изясни Фандъкова. По думите ѝ и сега горенето на боклуци е неразрешено съгласно Наредба на общината и в Закона за околната среда, само че това не се съблюдава.

Прочети още: https://www.actualno.com/society/predlojenie-do-dve-godini-zatvor-za-gorene-na-zabranen-bokluk-news_1414366.html
© Actualno.com

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР