По настояване на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан

...
По настояване на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан
Коментари Харесай

Народното събрание ще се произнесе по разплащането на задълженията към пътните фирми

По гледище на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов народни представители от ръководещата коалиция внесоха за разглеждане план на решение, с което да се утвърди разплащане на дължими суми по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. „ Както към този момент разгласих, има политическа воля за погасяване на част от отговорностите към пътните компании. Надявам се този проблем да бъде позволен от Народното събрание още през идната седмица “, разяснява министър Караджов.

Решението на Народното събрание ще даде опция Агенция „ Пътна инфраструктура “ да разплати половината от дължимата сума за изпълнени действия за настоящ ремонт и поддържане, в това число и на обособени пътни сектори, на мостови уреди и тунели. Ще бъдат платени и 100% от сумите за изпълнени действия по контрактите за доставка и монтаж на ограничаващи системи и пътни знаци, както и за полагане на хоризонтална маркировка.

В края на предходната година, при ръководството на служебното държавно управление, са подписани съглашения за предварително...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР