По настояване на БСП в петък парламентът ще гледа промени

...
По настояване на БСП в петък парламентът ще гледа промени
Коментари Харесай

БСП призова партиите: Да отложим излизането на домакинствата на свободния пазар на ток – хората няма да понесат удара

„ По гледище на Българска социалистическа партия в петък Народното събрание ще гледа промени в Закона за енергетиката, с които желаеме отсрочване с една година на либерализацията на пазара на електрическа енергия за бита. Силно се надяваме, че всички политически сили ще намерят воля и най-много разсъдък да поддържат едно рационално и в поддръжка на хората решение “.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен енергиен министър Драгомир Стойнев пред медии в коридорите на Народното събрание през днешния ден.
„ От Българска социалистическа партия сме обезпокоени за това, което следва. При състояние, че нямаме постоянно държавно управление. При състояние, че няма модел, че не знаем по какъв начин ще бъдат обезщетени битовите консуматори, че електроснабдителните сдружения нямат финансов запас, с който да закупуват сила и да я дават за бита. Ако тази либерализация се състои – хората ще понесат тежестта на хаоса, който ръководещите сътвориха на техен тил “, безапелационен бе социалистът.
Драгомир Стойнев напомни, че гласуваните от държавното управление 1 милиард лв. към момента ги няма във Фонд „ Сигурност “ на енергийната система.
„ Започва предизборна акция – кой ще се погрижи за семействата? “, реагира Стойнев и акцентира:
„ Затова, за нас от Българска социалистическа партия е значимо още през днешния ден този законопроект да бъде подсилен от всички политически сили – на първо време в комисия. И в петък в зала да се гласоподава, тъй че хората да бъдат успокоени “.
По думите му всички синдикални организации застават зад Българска социалистическа партия: „ Те самите упорстват за отсрочване либерализацията, защото ръководещото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Политическа партия не съумя да ни показа модел, по който да е ясно по какъв начин се компенсира бита, на каква цена, от кое място ще дойдат парите, кое министерство ще дава отговор за уязвимите групи, към момента няма критерии. Затова призоваваме за разсъдък и още през днешния ден в комисия да получим поддръжка, а в петък и зала “, прикани Драгомир Стойнев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР