По наше време подобна криза с Търговския регистър не е

...
По наше време подобна криза с Търговския регистър не е
Коментари Харесай

Христо Иванов: По наше време подобна криза с Търговския регистър не е имало

По наше време сходна рецесия с Търговския указател не е имало. Възложихме одитна инспекция, която сподели редица проблеми, които отстранихме. Това сподели някогашният правосъден министър Христо Иванов в ефира на БТВ.

По думите му централният проблем в България е че целият ред за гарантиране на сигурност, е оставен на самодейността на обособените ведомства. Нямаме централизирана конструкция, която да се заеме с надзор на базите с данни.

„ Всеки проблем, който бъде оставен във времето в един миг води до срив “, акцентира той.

„ По наше време управлението на организация в края на всяка седмица ревизираше системата, както и дали се е копирала информация. Външна компания направи повсеместен разбор и направи голям брой рекомендации. Абсолютно целият развой беше оценен. Имаше две аварийни складове. Стигна се до освобождение на управлението. Въпросът е за какво три години по-късно след поредицата сигнали, че хардуерът не се поддържа добре, не са се взели ограничения. Купен е нов потенциал, само че той не е бил инсталиран. Защо това не е направено? Никой не може да подсигурява сигурността на данните сега. Аварията е резултат или от съзнателно, или от недовиждане, или от небрежност. Ситуацията през вчерашния ден беше замазана “, сподели Христо Иванов.

Бившият правосъден министър беше безапелационен, че госпожа Зорница Даскалова би трябвало да бъде освободена от работа. „ Хората, които са виновни за всичко това да понесат отговорност, а данните би трябвало да бъдат обезпечени “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР