По наше настояване АПИ измери сцеплението на пътната настилка, точно

...
По наше настояване АПИ измери сцеплението на пътната настилка, точно
Коментари Харесай

ЕКСПЕРТ ПОТВЪРДИ СЪМНЕНИЯТА: Асфалтът на пътя-убиец беше износен, АПИ знаеше, но не направи нищо

По наше гледище АПИ мери сцеплението на пътната настилка, навръх мястото, където през вчерашния ден стана жестоката злополука край Своге. Установи се, че то е два пъти по-малко от нужното. Това разкри сензационно пред Фрог нюз Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите от пътни произшествия.

Той разкри скандални обстоятелства, за които още не се разяснява: Разполагам с числа, обстоятелства и документи. Става дума за сектор от 700 метра. През 2017 година на него са станали 7 тежки произшествия с един умрял и 6 ранени. През 2018 година на същото място са регистрирани 4 тежки ПТП-та. Всички са станали при изсъхнало време и по един и същи метод. Причината не е висока скорост.

На базата на това настояхме пред пътната организация да направи замерването на пътя. Неофициално научихме за резултата от тестванията, само че нищо не последва. Ето, виждате какво стана-16 жертви. В сектора има изхабяване на асфалта. От пътната организация дадоха обещание да го преасфалтират, само че не го направиха.

Има десетки писма за този проблем. Писали са от локалното районното ръководство и от общината. Но, за жалост нямаше никаква реакция.

Припомняме ви, че този сектор е ремонтиран през 2016 година и за него са изхарчени близо 22 млн. евро, сочи информация на Института за пътна сигурност. Въпросната организация също е алармирала за нередностите.

До този миг институциите се пробват да хвърлят виновност на водача, повтаряйки, че при започване на август е трябвало автобусът да мине на още един механически обзор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР