По нареждане на Пловдивската окръжна прокуратура е арестуван и обвинен

...
По нареждане на Пловдивската окръжна прокуратура е арестуван и обвинен
Коментари Харесай

Обвиняват 48-годишен, спечелил с лихварство 1 млн. лева

По разпореждане на Пловдивската окръжна прокуратура е задържан и упрекнат 48-годишния В.П. за лихварство и за пране на пари, оповестиха от държавното обвиняване. Той е дал заеми на обща стойност 6 млн. лв. на 240 души против уговорена рента.

Мъжът е спечелил нелегално 1 000 000 лв.. Това е закононарушение по член 252 ал.2 във вр. алинея 1 във вр. чл.26 алинея 1 от Наказателния кодекс. Той е вложил в парцели в гр. Пловдив и гр. София, както и в движимо имущество, за което е знаел при покупката, че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение.

В.П. е упрекнат, че при изискванията на продължавано закононарушение, през разнообразни интервали от време, без лиценз е направил банкови и други финансови покупко-продажби, за което се изисква такова позволение.

Обвиняемият В.П. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Очаква се през днешния ден, 12 юли 2019 година, Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение непрекъснат арест. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР