По нареждане на американските власти в Канада бе задържан финансовия

...
По нареждане на американските власти в Канада бе задържан финансовия
Коментари Харесай

По нареждане на САЩ в Канада бе арестуван финансовия директор на Huawei

По разпореждане на американските управляващи в Канада бе арестуван финансовия шеф на Huawei Technologies Ванчжоу Менг. Причината за нейното задържане е нарушаване на американските наказания против Иран.
Изданието The Globe and Mail заяви, че Ванчжоу Менг е била арестувана във Ванкувър още на 1 декември тази година. Съединени американски щати упорства за нейното изгонване, тъй като тя е китайски жител, който се е опитал да наруши глобите на Вашингтон против Иран. Канадското министерство на правораздаването не прецизира, какви тъкмо са нарушаванията на топ-мениджъра на Huawei.

Китайското посолство изрази митинг във връзка задържането на своя жител от управляващите на Канада.

През месец май тази година медиите оповестиха, че Съединени американски щати води следствие, дали Huawei не се пробва да заобикаля американските наказания. Освен това, през месец ноември авторитетният The Wall Street Journal заяви, че американските управляващи оказват въздействие и се пробват да убедят политиците и едрия бизнес на други страни да не употребяват телекомуникационното съоръжение на Huawei. Вашингтон смята, че мрежовото съоръжение на Huawei заплашва кибербезопасността.

Съединени американски щати наложи глобите против Иран след „ядрената сделка“ през 2015 година, като последният пакет от наказания бе признат през месец ноември и е най-твърдият.

Едва ли с Huawei ще се повтори историята на ZTE, тъй като китайският софтуерен колос към този момент има лични процесори и е съвсем подготвен със своята операционна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР