По наблюдения и данни на Българската агенция за експортно застраховане

...
По наблюдения и данни на Българската агенция за експортно застраховане
Коментари Харесай

БАЕЗ: За година двойно са се увеличили фирмите, които се застраховат при сделки в България и чужбина

По наблюдения и данни на Българската организация за експортно обезпечаване /БАЕЗ/ през последната година двойно са се нараснали компаниите, които са заинтригувани да защитят покупко-продажбите си в България и в чужбина. Има обаче и такива, които рискуват., сподели в „ Преди всички “ Кирил Петрунов – шеф на Дирекция „ Застраховане “ в Българската организация за експортно обезпечаване.

„ Все още има много компании, които избират да вършат търговски покупко-продажби без отбрана или с авансово, или моментно заплащане. Това основава предпоставки за риск от загуба или липса на конкурентно преимущество на отсрочените заплащания. Когато компания претърпи загуба, осъзнава нуждата от своевременна отбрана и оценка на риска. Застраховането на вземанията на отсрочено заплащане стартира да става приоритет и политика за ръководство на от ден на ден огромни и дребни компании в България, занимаващи се с произвеждане и търговия, които реализират експорт за страни от целия свят “.

Основната цел е да бъдат предпазени дребните и междинни компании в България. Те са гръбнака на стопанската система. При тях претърпяването на загуби от неплащане на търговски покупко-продажби може да бъде съдбовно за съществуването им, разясни още Петрунов.

„ По целия свят съществува рискът от неплащане заради финансови и търговски аргументи. Колкото до политическите опасности, то те са засилени в страни отвън Европейския съюз и отвън страните с висок рейтинг “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР