По мярката 60/40 за запазване на заетостта и работните места

...
По мярката 60/40 за запазване на заетостта и работните места
Коментари Харесай

Сачева отчете колко пари са раздадени по схемата 60 на 40, депутат от БСП със сигнали за проблеми

По мярката 60/40 за опазване на заетостта и работните места до момента са. Това разгласи в Народното събрание министърът на труда и обществената политика Деница Сачева в отговор на депутатски въпрос в границите на парламентарния надзор.
Общо 15 286 заявки за над 256 хиляди служащи са подадени до момента по мярката , разгласи министърът.
. Депутатът от Българска социалистическа партия Надя Клисурска разгласи, че единствено 8,4 на 100 от компаниите прибягват към мярката , а множеството употребяват опцията за неплатен отпуск на чиновниците, както и работа от отдалеченост. Тя моли да се направи по този начин, че мярката да стане по-ефективна.
От Българска социалистическа партия разполагат със сигнали за проблеми с администрирането на мярката . Според депутати от партията мярката не резервира заетостта на оповестените над 200 хил, а на едвам на към 100 хиляди души.
и най-много в края на юли, когато завършва кандидатстването по нея, съобщи Сачева. Тя добави, че някои работодатели са подавали по няколко заявки, включително и за разнообразни чиновници.
По думите на министъра отводите не стопират компаниите да подават още веднъж заявки.
Сачева удостовери, че сега се работи по нов дизайн на схемата и другата седмица измененията ще се разгласяват за публично разискване. Очаква се да се разшири групата на лицата, за които ще може да се желае отплата. Ще се включи опция за наемане на регистрирани в бюрата потруда безработни. Новост е и условието за платени данъчни отговорности до края на 2019 година. Процедурата по кандидатстване ще се резервира в сегашния вид.
На рецензията на левицата за двойно финансиране на общински структури Сачева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР