По мярката 60/40 до момента са изплатени 73 млн. лева

...
По мярката 60/40 до момента са изплатени 73 млн. лева
Коментари Харесай

По мярката 60/40 вече са изплатени 73 млн. лева за над 170 000 служители

По мярката 60/40 досега са изплатени 73 млн. лв. на близо 11 000 работодатели за запазването на над 170 000 работни места. Подадените заявки пък са общо 15 286 за 259 256 служащи и чиновници. Това заяви по време на петъчния парламентарния надзор министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Тя посочи, че измежду тези 170 000 души няма повтарящи се хора, всеки е с неповторим ЕГН. По думите на министър Сачева разликата до 259 хиляди се дължи на това, че някои от работодателите са подавали два или три пъти заявки, тъй като това е тяхно право.

" Точният брой непокътнати работни места ще станат ясни в края на този месец, когато ще завърши действието на мярката в настоящия ѝ тип. А още по-точна ще е информацията, когато завърши последното заплащане - в края на идващия месец ", изясни Сачева.

Тя отхвърли да има манипулиране на обстоятелствата за мярката. Данните са динамични - всеки ден някой подава заявление, като отводите не попречват фирмите да подават онтово заявление, изясни Сачева.

До момента Главната ревизия по труда е направила четири инспекции на работодатели за сигнали за неизплатени хонорари в предприятия, получили обезщетения, само че не са открити нарушавания. Според Сачева няма и данни за двойно финансиране на общински структури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР