По мое скромно коментаторско мнение - е. Изводът в заглавието

...
По мое скромно коментаторско мнение - е. Изводът в заглавието
Коментари Харесай

Съдът забранява, ама чиновникът дава - това корупция ли е?!

По мое непретенциозно коментаторско мнение - е. Изводът в заглавието е резюме на близо 30-годишна съответна процедура да се строи безобразно в София /не само/ от самозабравили се новобогаташи, които газят с непукизъм правила и правила и не им пука от нищо и никого. Къщата от фотосите тук демонстрира за следващ път по какъв начин един заможен човек си гради голямо къщище в Драгалевци, макар решение на висшите магистрати от Върховен административен съд. Това се случва под носа на служители от регион Витоша и Дирекция „ Общински строителен надзор “, които лапат от парите ни, сякаш с цел да съблюдават за реда и спокойствието на всички ни, а освен на определени. Как са "мотивирани ", е ясно за всички честни хора у нас и за наблюдаващите ни за корупция от Европейска комисия.



Огромната постройка, която външно изумително наподобява на почивна станция от времето на соца, е на приватизатора на дружество за обуща Борис Пеев. Но тук не личността му е значима, а това, че давайки израз на огромните си мераци, строи в прорез с разпоредбите и нормите и незачитайки правата на своите съседи, на другите хора, най-общо казано. Защото пантеонът му затваря визията на съседите му и искрено поврежда техните права, само че на него наподобява никак не му дреме по тази причина. Нито пък за решение №3078/26.02.2020 година на Върховния административен съд за анулация на строителното позволение, което можете сами да видите тук и да си извършите изводите.

За градежът в Драгалевци, който е в прорез с общия организационен проект и други признати общи правила за живота ни, писаха много печатни и електронни медии. Но както можете сами да се досетите, и това не спря бетоновозите и голямата постройка, надвишаваща по размери допустимото строителство в региона, към този момент е съвсем приключена. Разполага даже с гараж за доста коли, басейн и има засадени огромни дървета. По време на изключителното състояние контролиращите служители от регион Витоша и от Столична община очевидно са се страхували да не пипнат някой вирус, та по тази причина не са се приближавали до обекта.

Ясно е, че в мътни води се ловят най-големи риби, а някои видно строят огромни къщи. Само че не е вманиачен, който лапа лакомо от зелника, а оня, който му го дава. Та в нашият случай това са чиновниците на бюджетна хранилка от отделите и дирекциите по противозаконното строителство, на които имаме право да търсим сметка и да подлагаме на критика бездействието им. Впрочем за тях дали пък хранилката е единствено една - тази от налозите ни?! Чудя се, но едва ли. Как другояче да си разбираем, че те не вършат нищо за прекъсването на този градеж, макар откритите в действителност нарушавания?



Инженери с дълга и сполучлива процедура от общината ми разясниха, че когато има решение на съда, в тази ситуация на Върховен административен съд, притежателят е задължен да спре градежа, да поправя посочените му нарушавания, след това писмено да направи приходи за ново строително позволение и така нататък Размерът на къщището в Драгалевци е с разгъната повърхност 828,5 кв.м., при възможни 749. Пак тези експерти обясниха, че по този циничен метод са постъпвали и други новобогаташи, които първо си вършат къщите с размери като на междинни учебни заведения под носа на нищонеправещите общински служители, а след това намират способи да ги узаконят, посредством съдействието на висшестоящи политици и началници. Както се споделя, продължава да е годно златното комунистическо предписание - значимо да си човек на "правилния " човек.

Почтените хора обаче се възмущават от безобразията на служителите в общините, за които е обществена загадка, че основават най-голямата и рискова по размери корупция. Казват, че корупцията мъчно се потвърждава, всички знаем поучителната история защо е бил наказан Ал Капоне. Тя може мъчно да се потвърждава, но оставя едри гнусни слузести следи - като историята за тази къща, която ви описах тук. И насажда чувството, че от време на време като гледаш една постройка, като че ли бетоновозите са вървели преди архитекта. Пък той в съответния случай комай не се е страхувал, тъй като се приказва, че брачната половинка му работела в общината и тя и сътрудниците й поради едната колегиалност, очевидно са си затваряли очите за градежа в Драгалевци.

По мотив на него се запитвам още - по какво такива "съвременни строители " се разграничава от тези роми, които си вършат противозаконни бараки и къщи и след това им ги бутат, както се случи с над 40 домове на роми във Варна м.г. и на доста други места в татковината! По това, че и ромите газят разпоредбите и законите, обаче техните постройки постоянно могат да ги бутат. Но на оня от Драгалевци няма да му срутят къщата. Добре "мотивирани " служители ще намерят метод по какъв начин да я узаконят, заобикаляйки закона. Народът ни от практиката е основал анекдота, че законът е врата в полето, през която минават единствено глупавите, а хитрите я заобикалят. Това го откриват от години и наблюдаващите ни от Европейска комисия и заслужено ни хокат във всеки собствен отчет. Преди дни стана ясно, че мониторингът върху българското правораздаване продължава и че страната не е постигнала дефинитивни присъди против корупцията. Ми не е.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР