По мое мнение Турция постъпи много, много зле. Това заяви

...
По мое мнение Турция постъпи много, много зле. Това заяви
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! Тръмп се закани на Турция и отсече: Постъпи много, много зле

" По мое мнение Турция постъпи доста, доста зле ". Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по отношение на отхвърли на съда в Турция да освободи арестуваният американски свещеник Андрю Брънсъс, съобщи " Ройтерс ".

По думите на Тръмп Турция е трябвало да освободи пастора преди доста време. Южната ни съседка отдавна била проблематична страна и не се държала като другар на Съединени американски щати.

" Това към момента не е всичко. Няма да оставим нещата по този метод. Те не могат да държат наши хора ", закани се президентът на Съединени американски щати.

Случаят към пастора Андрю Брънсън, против който е повдигнато обвиняване за тероризъм и шпионаж, се озова в центъра на геополитически и търговски конфликт сред Анкара и Вашингтон.

Случаят докара до дипломатическа рецесия сред двете страни и до спад на турската лира. Вашингтон наложи серия наказания на Турция. От южната ни съседка пък дадоха отговор с сходни ограничения.

Към момента Турция отхвърля да извърши настояването на Съединени американски щати Брънсън да бъде освободен. Има данни, че дипломати от Анкара са загатнали пред свои сътрудници от Съединени американски щати, че могат да освободят свещеник Андрю Брънсън. Става въпрос за замяна. Новинарският портал Middle East Eye обаче написа, че администрацията на президента на Съединени американски щати отхвърля да предложи нещо в подмяна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР