По много неправилен начин беше представен на общественото мнение механизмът

...
По много неправилен начин беше представен на общественото мнение механизмът
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Финансовите пазари не прощават турбуленции, които са предизвикани от излишни страхове

По доста погрешен метод беше показан на публичното мнение механизмът и процедурите за чакалнята на еврозоната. Това разсъни доста страхове. Иначе такива са стъпките преди влизането в еврозоната нормално. Това съобщи някогашният финансов министър Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка признатите промени във валутния закон, които касаят и курса лев – евро.

Иван Костов: Президентът доста се е объркал

„ Такава полемика може да има, към този момент сме уверявани от държавното управление, че няма желание да трансформира курса. Но всичко зависи от това какъв брой време ще престоим в чакалнята и по кое време ще одобри еврото “, разяснява някогашният финансов министър.

Той подсети, че финансовите пазари не простят турбуленции, които могат да бъдат провокирани от непотребни страхове. „ Оттук нататък би трябвало деликатно да си управляваме стопанската система и финансите и да потвърдим, че нашата стопанска система в действителност е конкурентно способна при тези равнища на валутния курс, които са единствени за последните 23 години и аз поддържам, че този курс би трябвало да се резервира “, разгласи някогашният финансов министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР